02.09.2025 11:18
0
Škarpina u super umaku
Poželjno je što češće imati ribu na meniju, pa ako su vam dosadile ribe iz standardne ponude, probajte želudac razgaliti sa škarpinom.
Sastojci:

1 škarpina (400-500 g)
400 ml mlijeka
so
biber
brašno
20 ml maslinovog ulja

umak:
100 ml soka od naranče
50 ml bijelog vina
30 g putera
1 svježa naranča
ruzmarin

Očišćenu škarpinu prelijte mlijekom i ostavite u frižider oko sat vremena. Nakon toga, ribu izvadite iz mlijeka, posolite i pobiberite, pa je uvaljajte u brašno.

Tako pripremljenu ribu pržite na maslinovom ulju oko 9 minuta sa obje strane. izvadite je iz tave, pa u zagrijanu tavu dodajte puter i u njemu prepržite ruzmarin. Sve prelijte svježe iscijeđenim sokom od naranče i bijelim vinom, dodjate kriške svježe naranče, smanjite vatru i krčkajte dok se umak ne počne zgušnjavati. 

Na kraju, vratite ribu u umak i skinite s vatre.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.