Poželjno je što češće imati ribu na meniju, pa ako su vam dosadile ribe iz standardne ponude, probajte želudac razgaliti sa škarpinom.
Sastojci:
1 škarpina (400-500 g)
400 ml mlijeka
so
biber
brašno
20 ml maslinovog ulja
umak:
100 ml soka od naranče
50 ml bijelog vina
30 g putera
1 svježa naranča
ruzmarin
Očišćenu škarpinu prelijte mlijekom i ostavite u frižider oko sat vremena. Nakon toga, ribu izvadite iz mlijeka, posolite i pobiberite, pa je uvaljajte u brašno.
Tako pripremljenu ribu pržite na maslinovom ulju oko 9 minuta sa obje strane. izvadite je iz tave, pa u zagrijanu tavu dodajte puter i u njemu prepržite ruzmarin. Sve prelijte svježe iscijeđenim sokom od naranče i bijelim vinom, dodjate kriške svježe naranče, smanjite vatru i krčkajte dok se umak ne počne zgušnjavati.
Na kraju, vratite ribu u umak i skinite s vatre.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.