23.01.2025 15:28
0
Punjeni palačinci iz rerne
Mada ih u većini slučajeva jedemo sa slatkim namazima, palačinci mogu biti i slani obrok. I to kakav!
Sastojci:

smjesa za palačinke:
2 jaja
250 g brašna
250 ml mlijeka
250 ml vode
so

nadjev:
300 g purećih medaljona
100 g heljde
1 stabljika mladog luka
½ tikvice
2 češnja bijelog luka
ulje
so
mješavina začina

preljev:
3 jaja
150 ml pavlake
50 ml mlijeka

U većoj zdjeli izmiksajte jaja sa malo soli. Dodajte vodu i mlijeko, pa postepeno umiješajte brašno dok ne dobijete gušću smjesu od koje ćete praviti palačinke. Ispržite sve palačinke, poklopite ih i ostavite sa strane.

Heljdu skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i ostavite sa strane.

U većoj tavi na ulju prepržite kockice puretine. Poslije par minuta dodajte sitno nasjeckan mladi luk, te kockice tikvice i usitnjeni bijeli luk. Posolite, dodajte mješavinu začina i pržite oko desetak minuta. Pred kraj, dodajte skuhanu heljdu, sve dobro izmiješajte i skinite s vatre.

Dobivenim nadjevom punite palačinke, dobro ih umotajte i poredajte u tepsiju jedan do drugog. U posebnoj zdjeli izmiksajte jaja, pavlaku i mlijeko, pa s tom smjesom prelijte palačinke.

Stavite u zagrijanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.