19.03.2025 14:48
0
Jetrena pašteta
Pileća jetra je prilično jeftina a jedan od načina kako da je iskoristite na najbolji način jeste spravljanje domaće paštete. Ukusan namaz možete koristiti za doručak, večeru ili užinu.
Satojci:

600 g pileće jetre
1 luk
150 g majoneze
100 g putera
1 kašika senfa
1 kuhano jaje
20 ml ulja
100 ml vode
1 kašika koncentrata paradajza
so
mješavina začina
biber
kurkuma
crvena paprika

U većoj tavi zagrijte ulje, pa na njemu kratko prepržite sitno nasjeckan luk. Dodajte džigericu, pa nastavite pržiti par minuta.

Tada ulijte toplu vodu i stavite začine: biber, so, mješavinu začina, kurkumu, crvenu papriku. Na kraju umiješajte koncentrat paradajza, smanjite vatru i kuhajte oko 15 minuta.

Dobivenu smjesu prebacite u dublju i užu posudu, pa je izmiksajte štapnim mikserom. Nakon pet minuta u smjesu dodajte majonezu, senf, puter i kuhano jaje, pa nastavite miksati dok ne dobijete kremasti namaz.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.