Jamie Oliver, jedan od najpoznatijih chefova na svijetu, vlasnik je restorana u desetak zemalja, uključujući Brazil, Katar, Irsku i Portugal.
Svom portfelju restorana nedavno je dodao i svoj prvi restoran na Jadranu – Jamie’s Italian Montenegro, smješten u luksuznoj marini Porto Montenegro u Tivtu.
U promotivnom videu na Instagramu, Jamie je naglasio da je ovo mjesto zamišljeno kao opušteno i toplo mjesto gdje se svi osjećaju dobrodošlo, bilo da dolaze na ručak ili večeru pod zvijezdama.
Kako se proslavio na jednostavnim receptima sa svježim namirnicama te po svojim varijacijama klasičnih talijanskih i britanskih jela, i u ovom restoranu na jelovniku se nalaze prepoznatljivi Jamiejevi specijaliteti: svježa ručno rađena tjestenina, pizza od kiselog tijesta, mediteranski zalogaji, jela od morskih plodova, salate i autentični italijanski deserti, prenosi SEEbiz.
Otvorenje ovog restorana logičan je nastavak Jamiejevog povratka na gastro scenu nakon što je krajem 2023. otvorio restoran u Beogradu, a 2019. bio prisiljen zatvoriti više od 20 svojih restorana zbog finansijskih problema.
Ipak, Jamie nije dvojio oko mjesta otvaranja restorana jer je odabrao upravo najekskluzivnije mjesto na Jadranu. Porto Montenegro je najluksuznija marina na Jadranu, smještena u Tivtu, koja uz vrhunski smještaj i restorane nudi i brojne sadržaje poput jahting kluba, sportskih terena, bazena, wellness centara, ekskluzivnih plažnih klubova i raznih kulturnih događanja tijekom cijele godine, tako da će u restoran popularnog Britanca gosti navraćati i izvan ljetne turističke sezone.