4.3.2024. 12:30
0
Džemo Berberović nakon poraza Sarajeva u derbiju: "Sve bi bilo sasvim drugačije da su tu navijači bili. I ja sa 20 kila viška mogu na treningu odraditi, ali se mora na terenu pokazati. To je mjerilo"
Fudbaleri Željezničara su derbi susretu 21. kola WWIN Lige BiH savladali Sarajevo sa 3:0.

To je bio četvrti poraz u nizu tima sa Koševa, a treći u ovoj polusezoni. Prethodno su gubili od Zrinjskog (na kraju jesenjeg dijela sezone), Širokog Brijega i Zvijezde 09.

FK Sarajevo je, može se već sada konstatovati, u ogromnoj krizi, te bi mogli ostati bez Evrope, što bi bilo ravno katastrofi za bordo tim, s obzirom na ulaganja i ambicije prije početka sezone.

Nakon derbija, razgovarali smo sa legendarnim fudbalerom Sarajeva Džemalom Berberovićem.

"Moje mišljenje je da u našoj ligi nije toliko presudan nešto veći novac. Mislim da je presudniji kvalitet i želja igrača na derbiju. Mislim da je ružno i što se desilo sa našim navijačima da ne prisustvuju derbiju, mislim da je odmah derbi oskrnavljen i da bi sve bilo sasvim drugačije da su tu navijači bili, ali evo, vidjeli smo šta se izdešavalo. Sve u svemu, Sarajevo je odigralo lošu utakmicu. Tu sam ponikao, odrastao, odigrao sam dosta derbija, ali nikad gore Sarajevo nisam gledao što se tiče derbija. Mislim da svi živimo za taj derbi, igraju se dva godišnje i čekaš da dođu tvoji navijači da te nose na krilima i u međuvremenu se sve to izdešava, ostaješ bez navijača i odmah fokus ide na drugu stranu, nije više to to, jer ipak kad dođu Horde zla i kad ih smjeste u onaj ugao, njihovo navijanje odzvanja i nosi igrače. Ipak, ništa ne opravdava katastrofalnu igru Sarajeva", govori nam popularni Džemo na početku razgovora.

Na pitanje šta se desilo sa Sarajevom "preko noći", te pružaju igre ispod svakog nivoa u nastavku sezone, on kaže da je trener dao dobar odgovor sinoć.

"Dao je odgovor sam sebi - jedni igrači na treningu, a drugi na utakmici. To nisu karakteri, jer jedno je raditi na treningu, a drugo prezentirati na terenu. Svi mi možemo na treningu odraditi, i ja sad sa 20 kila viška, ali majstore, trebaš pokazati na terenu i on je jedino pravo mjerilo. Ok, treba dobro da treniraš i da se dobro predstavljaš, ali sve što ono radiš na treningu ako ne preneseš na teren, nisi ništa radio", rekao je Berberović.

Na pitanje da li je trener FK Sarajevo Simon Rožman možda izgubio svlačionicu kako se špekuliše, Berberović kaže da "to samo kod nas ima".

"To samo kod nas ima da je trener izgubio svlačionicu, te klanovi ovi, te klanovi oni..ko tebi može napraviti klan, svi mi živimo za taj isti momenat, pogotovo na derbiju kada treba da pogineš i da pobijediš i odigraš što bolje i da si ono, što se kaže, rahat tri mjeseca izaći, popit kafu u gradu, da te niko ne proziva i ne gleda poprijeko. To su po meni gluposti, mislim da svaki trener ima kontrolu nad svlačionicom, ali je pitanje da li su igrači kvalitet ili nisu. Šta će neki igrač 'bušit' trenera ako taj igrač nema kvalitet i nema samopouzdanje, pa on ne zna gdje udara", ističe naš sagovornik.

Na kraju smo ga pitali da li je za smjenu ili pružanje šanse Rožmanu.

"Mislim da je i sam trener svjestan i mislim da je i rekao na press konferenciji da treba iznaći najbolju situaciju da Sarajevu krene. S tim je sigurno i za sebe rekao da treba da ide. Po meni, ovakvi rezultati da se dese nekom od naših domaćih, mislim da bi to bilo fatalno i da bi bilo razapinjanje. Opet kažem, imaju ljudi u klubu, oni će riješiti to i oni znaju šta je najbolje, nije naše da se miješamo i petljamo. Najbolje će to riješiti gospodin Mirvić, koji u zadnje radi vrhunske stvari, tako da, ne bih se puno miješao u to", zaključio je u razgovoru za Source Džemo Berberović.

Novinar: Ajdin Balićevac 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.