9.10.2023. 14:12
2
Nikić ljut nakon debakla Želje: Pa ispast ćemo j**o te. Cocalić i Kosorić vjerovatno imaju veće dijete od Hasića i da skoči između tri naša igrača, to je haos jedan
Sinoć je na najvećem bh. stadionu odigran najveći derbi u našoj zemlji - sarajevski.

U 150. meču, uvjerljivu pobjedu na kraju je odnio tim sa Koševa - 3:0 je bilo. 

Legendarni Željin napadač Nikola Nikić u razgovoru za naš portal kaže da je rezultat mogao biti još i uvjerljiviji.

"Rezultat je apsolutno realan, još nas je mali Muftić spašavao u nekoliko situacija. E sada, onaj gol što smo dali, ne znam da li je bio ofsajd ili nije, učinilo mi se i da nije i da jeste. Mogu ti reći da se Željo sučeljava sa istim problemom kao što ja imam u Bratstvu iz Gračanice, nema odbrane, to je katastrofa. Mislim da je samo moja odbrana gora od Željine, ali ja imam nesreću što imam povrijeđena dva standardna igrača. Ali onakve golove da primaš, onako da igrači prolaze..ono je strašno. Ne mogu da objasnim da možemo onako primati golove. Onaj prvi gol to je Bože sačuvaj. Onaj centrira i da čovjek od 160 centimetara skoči..pa vjerovatno Cocalić i Kosorić imaju dijete veće od njega i da čovjek skoči između trojice naših igrača, to je haos jedan. Nikada Željo nije prosipao demagogiju, međutim, ova dva mjeseca ja u životu vidio nisam da možemo prosipati demagogiju. Izvlačimo se stalno da nemamo para. Kol'ko je dužan Real i Barcelona? Željo nikad nije imao para ni kada sam ja igrao. Kada se izađe na utakmicu i kada se ne razmišlja o tome ima li ili nema para, već mora da pogine za Željin dres. I kažu nemamo ekipu, pa zar ekipu imaju Sloga Doboj, Posušje, GOŠK, zar oni imaju bolju ekipu od nas? Pa kada se spomene Željo, mora se ustati. Ne treba se obazirati, derbi se gubio i prije, nego mi moramo pobjeđivati ove 'slabije' ekipe - Slogu, Posušje, Zvijezdu, Tuzlu itd, ali ni to ne pobjeđujemo nego govorimo nemamo para. Bio sam se smirio, ali sam se opet, evo, iznervirao", govori Nikić.

Ističe da se nešto mora promijeniti.

"Kada je trener podnio ostavku, morala je Uprava da prihvati ostavku, ne zato što Bašić loše radi, već je morala nešto da poduzme. Mora nešto da napravi, pa vidi se na terenu da niko od onih igrača ne poštuje trenera. Pa vidjeli su svi na klupi da Bekrić dolazi i ljubi Štilu, a trenera kao da nema. Nije to da je Bašić loš trener, ali ne ide, pustite šuplju priču. Kod nas je uvijek problem, kada ekipa pobijedi, svi su zaslužni samo trener nije zaslužan, a kada ekipa gubi, samo je trener kriv, ali ne možeš promijeniti 20 igrača. Bašić je nakon što je UO odbio ostavku morao reći: 'Gospodo, doviđenja' i gotovo. Nego je ovo sada strašno, pa ispast ćemo j**o te. Ispast ćemo..imam osjećaj da igrači bojkotuju", zaključio je u razgovoru za Source popularni Nidžo.

Novinar: Ajdin Balićevac

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.