27.7.2023. 18:50
0
Legendarni Nidžo uoči Neftchija: Kad smo išli Zvezdi ili Partizanu, kukamo p'jani Saračević i Starovlah, ja povrijeđen, Paprica nije spav'o, 'dubi na glavi' i je*i ga, klepi nas u Beogradu, tri komada nam dadnu
Željezničar večeras na Grbavici igra prvi meč drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Protivnik je azerbejdžanski Neftchi iz Bakuua.

Uoči meča smo razgovarali sa Željinom legendom Nikolom Nikićem, popularnim Nidžom.

"Pa je*i ga, da ti kažem, mislim da ćemo dobiti rezultatom 2:0. Treba poštovati protivnika, ali igramo kući tako da vjerujem da ćemo pobijediti. Protiv Minska sam nekako bio ubijeđen, mislim lako je sada pričati i biti 'general poslije bitke', ali me je malo iznenadilo što smo igrali malo defanzivno. Navikao sam u moje vrijeme, kada smo igrali protiv Zvezde i Partizana nikada nismo igrali defanzivno, izgubimo ali smo igrali. Mislim da ćemo sada sigurno krenuti malo bolje i da ćemo ofanzivnije igrati. Ne treba nikoga potcjenjivati, ali mislim da ćemo ih dobiti. Dva razlike bi bilo sasvim dovoljna zaliha za uzvrat", optimističan je Nikić.

O izostancima u Želji navodi da bi neigranje Štilića mogao biti veliki hendikep.

"Neigranje Štilića bi mogao biti problem i veliki hendikep..Štila da može jednom da 'klepi' i udari jako po golu, ali i kod njih neće igrati glavni igrač", govori legendarni Nidžo.

O turbulencijama u protivničkom taboru navodi da ne treba "baš vjerovati".

"To je 'seljačka politika' da je i kod njih opšte rasulo, ne treba se time služiti. Tako smo se i mi služili kada idemo Zvezdi ili Partizanu, kukamo p'jan Saračević, p'jan Starovlah, ja povrijeđen, Paprica nije spav'o, 'dubi na glavi' i je*i ga, klepi nas u Beogradu, tri komada nam dadnu. Dakle, ne treba vjerovati svemu", zaključio je Nikić u razgovoru za Source.

(Ajdin B.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.