29.1.2018. 21:57
6
Nedžad Koldžo: Spadam u grupu ljudi koji nikada nisu zadovoljni, zato uvijek težim boljem
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo stao je pred kameru Source.ba portala, i razgovarao o projektima koji su gotovi, ali i onim projektima koji su u planu za ovu godinu.

Također sa načelnikom Koldžom smo razgovarali o budžetu za 2017. godinu, gdje je utrošen i na koji način, ali i o budžetu i planovima za 2018. godinu.

U razgovoru nam je rekao kako se kroz svoj dugogodišnji mandat trudi da novac odnosno budžet koji dobije podijeli tako da svi dobiju svoj dio, ali i u zavisnosti od potreba i veličine određene mjesne zajednice i onoga što je planirano za određeni period.

“Ove godine smo na puno moderniji i kvalitetniji način razradili grantove  odnosno one pozicije koje se tiču zapošljavanja. Do sada smo imali jednu odnosno dvije takve pozicije, ove godine imamo šest pozicija koje omogućavaju čitavom nizu različitih kategorija, a tu smo posebno vodili računa i o ugroženim kategorijama stanovništva, poput: žene, boračka populacija, ali i o starijim osobama koji su na kraju svog radnog vijeka i vrlo teško nalaze posao, dakle tu smo vodili računa da kroz sredstva sufinansiranja i kroz sredstva kreditiranja takvog vida zapošljavanja pomognemo i tim populacijama” rekao je za Source.ba Nedžad Koldžo.

Ostatak intervjua sa načelnikom Nedžadom Koldžom pogledajte u videu.

Novinar: Ajla Hurko
Kamerman: Alen Alilović
Montažer: Almir Biber

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.