4.4.2016. 14:09
0
Vulgaran potez bh. reprezentativca: Je li Lulićev srednji prst opravdan?
Prije nekoliko dana nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskom susretu savladala Švicarsku u Cirihu rezultatom 2:0. Naši nogometaši su pružili sjajnu fudbalsku predstavu, zbog koje ni selektor Mehmed Baždarević nije krio zadovoljstvo. Baždarević je bio veoma zadovoljan borbenošću naših igrača.

Koliko su i da li uigrani bh. reprezentativci, pokazaćemo malim pregledom njihovih nastupa u klubovima za koje igraju.

Medunjanin  odličnim golom za 3:0 

Krenimo s onim koji je privukao dosta pažnje ovog vikenda. Haris Medunjanin je odličnim golom postavio konačni rezltat na meču u kojem je njegov Maccabi Tel-Aviv savladao Raananu sa 3:0. Ovo je bio prvi gol Medunjanina u njegovom drugom "mandatu" u dresu Maccabi Tel-Aviva, u koji je stigao krajem januara iz španskog Deportiva. Za ovaj klub Medunjanin je igrao i u periodu od jula 2010. do augusta 2012. godine.

U  29. kolu play offa izraelske ha'Al lige,  domaći tim je poveo preko Zahavija golom iz penala u osmoj minuti. U 68. minuti je postignut novi gol, a strijelac je bio Ben Haim (II). Konačnih 3:0 postavlja bh. reprezetativac.

Džeko bi volio ostati u Romi i boriti se za ekipu 

Roma je u 31. kolu Serie A kao gost na Olimpicu slavila protiv Lazija rezultatom 4:1. U ovaj meč Roma je ušla sa nizom od devet utakmica bez poraza. Lazio je kao domaćin u ovom meču stigao sa samo jednom pobjedom. Strijelac vodećeg gola za Romu bio je Stephane El Shaarawy koji je pogodio u 15. minuti. U 60. minuti on napušta igru, a mijenja ga Edin Džeko i nakon samo četiri minute pogođa za 2:0. Nakon Džekinog gola, Lazio je zaigrao mnogo bolje, a onda preko Parola smanjio na 2:1 u 75. minuti. I kada se mislilo da bi Lazio mogao do boda, Florenzi je u 83. minuti pogodio za 3:1, a samo četiri minute kasnije Perotti postavlja konačnih 4:1. 

Naš reprezetativac je bio strijelac protiv Lazija i u prvom okršaju ova dva kluba ove sezone kada je Roma slavila sa 2:0. 

Nakon posljednjeg meča Džeko je izjavio da bi volio ostati u Romi i da želi boriti se za ekipu, čak i ako ulazi sa klupe. 

"Ponekad je teško sjediti i gledati utakmicu sa strane. Nije tako samo meni nego i svim igračima. Nadam se da ću ispuniti očekivanja trenera Spallettija. Želim pokazati koliko vrijedim kao što sam učinio u utakmici protiv Lazija"
, istakao je Džeko.

Ove sezone Džeko je u svim takmičenjima za Romu nastupio u 34 meča, te je postigao 10 golova i imao 5 asistencija.

Pored dobre igre Vučice mediji u Italiji i dalje ne prestaju pisati o odlasku ponajboljih igrača ove ekipe. Najveću pažnju privlači Miralem Pjanić, koji je za Romu u posljednjem meču od prve minute počeo, za razliku od Edina Džeke i Ervina Zukanovića koji su ostali na klupi.

"Nema problema sa onima koji žele napustiti ekipu. Ko želi napustiti ekipu, neka ide odmah. Bit ćemo zadovoljni jer će klub nešto i zaraditi. Mi ne obavezujemo nikoga da ostane. Štaviše neki igrači koji nisu zadovoljili će sigurno napustiti ekipu", rekao je Spalletti.

Lulić navijačici pokazao srednji prst


Kada je u pitanju Lazio, Stefano Pioli u meču protiv Rome nije mogao računati na suspendovanog bh. reprezentativca Senada Lulića. 

No, iako nije igrao, njegov lik nije ostao nezapažen za vikend. Lulićev vulgaran potez sa tribina mnoge je iznenadio.

Bh. reprezentativac je bio u ulozi navijača Nebeskoplavih, a pred sami kraj utakmice, jedna navijačica Rome napravila je selfie kojim se željela našaliti sa nervoznim Lulićem, dok je on primjetio njene namjere te joj pokazao srednji prst. Iako je Senadov potez bio vulgaran, jedni smatraju da je i opravdan. S druge strane, ima i onih koji osuđuju ovakvo ponašanje, i misle da je trebao ostati pribran.  Da li je njegov potez i ponašanje opravdano, prosudite sami. 

Vedad Ibišević i njegova ekipa poraženi


Vedad Ibišević i njegova ekipa su poraženi u Moenchengladbachu s 5:0 u meču 28. kola njemačke Bundeslige. Hertha je bila nemoćna protiv  Borussije i pretrpila je jedan od težih poraza u posljednjih nekoliko sezona. Dva gola za domaće postigao je Hazard, po jedan Hahn, Hermann i Traore. Bh. reprezentativac je igrao 90 minuta, no nije uspio napraviti nešto više.  Nakon 28 kola, Borussia je četvrta sa 45 bodova, dok trećeplasirana Hertha ima 48 bodova. 

Anel Hadžić postigao gol u pobjedi njegovog Eskisehirspora 

Dok Ibišević nije bio efikasan, reprezentativac Anel Hadžić je postigao gol u pobjedi njegovog Eskisehirspora nad Galatasarayem. 

U 11. minuti Galata je povela preko Kise, da bi Bokila u 40. poravnao. U 49. minuti je Oztekin pogodio za novo vodstvo gostiju, ali već četiri minute kasnije Ciftci pogađa. 
Naš Anel Hadžić je pogodio u 58. minuti na asistenciju Bokile, za prvo vodstvo Eskisehirspora, da bi prednost domaćih povećao Kanak u 68. minuti. Gosti su do kraja susreta uspjeli još smanjiti preko Kaye u sudijskoj nadoknadi. 

Toni Šunjić uspješno se oporavlja od udarca 


Bh. reprezentativac Toni Šunjić uspješno se oporavlja od udarca koji je zadobio protiv Darmstadta. Šunjić je imao sudar s Rajkovićem,  gdje mu se zamračilo pred očima i izgubio je svijest, a potom je uz pomoć ljekara napustio teren i hitno prebačen u obližnju bolnicu. 
Sumnjalo se na potres mozga, ali medicinske pretrage nisu pokazale teže povrede i naš reprezentativac već sutra se vraća u trenažni proces. 

Za njemački sportski list Kicker je naveo: 

 "Bilo mi se zamračilo pred očima, ali to nije ništa ozbiljno. Treba mi malo odmora i onda se vraćam normalno treninzima", izjavio je Šunjić.   

Stuttgart je na kraju u susretu 28. kola uzeo bod Darmstadtu (2:2).

Pored pomenutih nastupa, treba kazati i da je odličnu partiju pružio Ermin Bičakčić u remiju Hoffenheima i Kolna. 

Za svoj klub 90 minuta odigrali su Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Emir Spahić, Marin Aničić, Edin Cocalić, Daniel Graovac, Mateo Sušić, Miralem Pjanić, Srđan Grahovac, Sanjin Prcić, Tino Sušić i Vedad Ibišević.

(Alen Avdić)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.