16.6.2016. 12:02
0
Detalji o smrti glumca Mande: Pao pred sina i preminuo, nervirao se i imao je kredit u švicarcima
Jedan od najboljih srpskih glumaca Milorad Mandić Manda preminuo je u 55. godini života.

Mandi je tokom pretpremijere dječje predstave Petar Pann,  na sceni Ustanove kulture Vuk Karadžić u Beogradu, naglo pozlilo i pao je ispred svog sina, koji takođe igra u predstavi.
 
Mandu je reanimirala hitna pomoć duže od sat vremena, ali, nažalost, njegov organizam nije uspio da se izbori.

Glumac se, kako srpski mediji prenose, cijeli dan loše osjećao i žalio na mučninu, čak je i povraćao. Mislio je da mu je loše zbog vrućine, pa se nadao da je to samo kratkotrajna prolazna faza i da će izdržati dok ne dođe kući.  

Kako se navodi, sumnja se da je u pitanju srce. Manda se u posljednje vrijeme mnogo nervirao. Kako pišu srpski mediji, dosta je radio, snimao, trčao je na sve strane. Imao je stambeni kredit u švicarcima, što se kao također navodi kao problem koji ga je mučio. 

Milorad Mandić Manda ostavio je iza sebe četvero djece i suprugu, glumicu Anastasiju Anju Mandić.

VIJEST O SMRTI POTRESLA KOLEGE I PRIJATELJE  

"Moj prijatelj Manda je otišao s' one strane duge. Hvala ti druže za sve divne trenutke"
, napisao je voditelj Voja Nedeljković .

"Bože, ima li kraja ?! Manda", objavila je glumica Marijana Mićić.

"Zar i ti Mando da odeš ove godine? A ne probasmo onu rakijicu što si obećao...Laka ti zemlja Mando :(", napisao je pjevač  Vlado Georgiev.

"Ode i Manda, jebem ti život! Neka mu je vječna slava", napisao je vaterpolista Aleksandar Šapić .

 "Mnogo mi je žao zbog Mande. Mnogo. Bože, šta je ovo????", objavio je voditelj Ognjen Amidžić.

"Mili nas Mando, u šoku smo... Bez riječi... Samo bol i tuga, nevjerica...Vole te Isi i Pajk zauvijek", napisala je književnica  Isidora Bjelica.

Od poznatog glumca oprostili su se i mandatar Aleksandar Vučić, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

BIOGRAFIJA MILORADA MANDIĆA MANDE 

Rođen je u Beogradu, 3. maja 1961. godine. Odrastao je na Novom Beogradu.  Elektrotehnički fakultet napustio je poslije prve godine, a Fakultet dramskih umjetnosti odlučio je da upiše pošto je upoznao svijet glume kroz Dramsko eksperimentalni studio amaterskog pozorišta. U 21. godini postao je član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. Šest godina kasnije diplomirao je glumu. Nakon što je diplomirao, postao je član dječijeg pozorišta “Boško Buha”. Prvu ulogu ostvario je u filmu “Špadijer jedan život” 1987. godine, a godinu dana kasnije ostvario je ulogu u kultnoj seriji “Bolji život”. Najznačajnije uloge ostvario je u filmovima “Lepa sela lepo gore”, “Rane”, ”Točkovi”, “Mrtav Ladan”. Posljednja uloga mu je bila  u filmu “Braća po Babine linije” reditelja Radoša Bajića. 



KOBNA GODINA ZA SRPSKO GLUMIŠTE

Glumac Dragan Nikolić Gaga preminuo je 11. marta u 73. godini, nakon duge i teške bolesti.
Marinko Madžgalj je izgubio bitku sa teškom bolešću 26. marta u u 37. godini.

Otišla je i legenda glumišta, Velimir Bata Živojinović (82). Preminuo je 22. maja u snu u bolnici "Sveti Sava" u Beogradu.

Glumac Đorđe Jelisić koji se proslavio ulogom Popa Spire u filmu "Pop Ćira i Pop Spira" preminuo je 27. maja u domu za stare.

Gaga Nikolić, Marinko Madžgalj, Bata Živojinović, Đorđe Jelisić i Manda napustili su ovaj svijet u razmaku od samo 4 mjeseca.

SMRT NA SCENI

Neke velike regionalne i svjetske zvijezde su bile posvećene poslu i radu da su svaki trenutak provodili radno, sve do smrti.

Prije 27 godina glumac Miodrag Andrić umro je na sličan način kao Manda. Dobio je izliv krvi na mozak za vrijeme predstave "Tri musketara" . 

Komičar Redd Foxx je iznenada doživio srčani udar na sceni tokom probe sitkoma Kraljevska porodica 1991.

Glumica Edith Webster je umrla dok je glumila smrt svog lika. U komadu “The Drunkard” iz 1986. Edit je glumila baku koja pjevajući iznenada pada u smrt. 

John Ritter je kolabrirao na setu serije "8 Simple rules for dating may teenage daughter" 11. septembra 2003. godine.

(Alen Avdić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.