17.8.2016. 16:04
0
Najljepša hrvatska glumica o Bosancima: Ima jako zgodnih, preporučujem se
Sarajevo Film Festival doveo je u naš grad brojna značajna imena iz svijeta filma. Nikada nije bilo više gostiju u Sarajevu.

Da je dobra atmosfera ovih dana potvrđuju to svi oni sa kojima smo razgovarali tokom festivala, a danas je to potvrdila i poznata hrvatska glumica Kristina Krepela.

Krepela je glumila u kratkom filmu Leptir (eng. Butterfly) iz 2003. godine. Sljedeća, za nju vrlo važna uloga je bila je u filmu Žena mušketir gdje je glumila španjolsku princezu Marie Therese, zajedno sa svjetskim poznatim glumcima kao što su Gerard Depardieu, Michael York, Nastassja Kinski, John Rhys-Davies i Susie Amy.

Imala je i ulogu novinarke Ivane u hrvatskoj telenoveli Ljubav u zaleđu.

2007. godini odigrala je ulogu u filmu Lov u Bosni, u kojem glumi i Richard Gere, a koji govori o ratnom vremenu u Bosni i Hercegovini, te "potrazi" za ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.
Iste godine igrala je ulogu Barbare u hrvatskoj seriji "Ne daj se, Nina".Glumila je i u popularanoj seriji "Igra prijestolja"

Poslušajte u videu iznad šta kaže Krepela o Sarajevu, filmu, ulogama, Bosancima.

Novinar: Alen Avdić
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.