7.10.2016. 23:54
7
"Selektor je kriv za ovakav ishod, nije Spahić. Zašto je postavio Bičakčića da čuva Hazarda?"
Poslušajte šta o utakmici između Belgije i BiH kaže nogometni stručnjak Predrag Pašić.

Nogometna reprezentacija Belgije savladala je BiH sa 4:0, na stadionu ''King Baudouin'' u Briselu,  u susretu 2. kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. 

Belgija je u ovoj utakmici došla do prednosti u 26. minutu susreta, nakon što je  Emir Spahić postigao autogol.

Dva minuta kasnije prednost je udvostručio Eden Hazard, koji nakon dobrog kontranapada Beglije prolazi odbranu BiH i matira golmana Asmira Begovića.

Nakon sat vremena igre Belgija je postigla i treći gol. Nakon kornera sa lijeve strane Mertens je ubacio, a na prvoj stativi se našao Alderweireld koji petom ubacuje loptu u mrežu.

U 79. minuti susreta Belgijanci su postigli četvrti gol . Lukaku je primio loptu na vrhu kaznenog prostora i obezbjedio rezultat od 4:0.

Selektor Baždarević je odmah poslije utakmice istakao da smo primili jeftine golove.

"Pogotovo u prvom dijelu je nedostajalo agresivnosti i borbenosti. Bilo je puno tehničkih grešaka. Gubili smo lopte bez da smo napadnuti protiv ekipe koja je imala i puno sreće da lagano da golove koje smo im mi dozvolili. Zaslužena pobjeda, ali mislim da smo u nekim momentima imali šanse da spasimo rezultat. Iako su bolji, promašili smo utakmicu. Ima takvih dana da to jednostavno izgleda ovako", rekao je selektor.

Meč 3. kola kvalifikacija za SP protiv Kipra naš tim će igrati u ponedjeljak u Zenici.

Poslušajte osvrt nogometnog stručnjaka Faruka Hadžibegića u videu iznad.

(Alen Avdić)

 
7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.