5.12.2017. 15:00
11
Selimbegovića koji vrijeđa novinarke podržao i ministar Ramić: Po cijenu svoje političke štete, štitit ću prijatelja. Tu kampanju vodi samo jedna novinarka
Uposlenika Predsjedništva BiH Dženana Selimbegovića koji je novinarke iz Sarajeva nazvao 'polovnjačama' podržao je i ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Ramić je uz fotografiju napisao: "Nema Dženana često u medijima, ali kad se pojavi to je dominacija potpuna". 

Odmah smo od ministra Ramića zatražili komentar o podržavanju govora mržnje. 

"Dženan Selimbegović je častan čovjek. Kao dječak je ratovao u uniformi Armije BiH, izgubio roditelje, a sada ga se zbog verbalnog lapsusa pokušava predstaviti kao monstruma, kojeg treba oboriti na pod i iscipelariti. To njegovo dijete gleda. Poznajem čovjeka, ne stojim iza njegove izjave, ali mi smeta haranga koja se provodi nad njime. Uvijek ću, i po cijenu svoje političke štete, stati u zaštitu svojih prijatelja, kada ih se prekomjerno napada. Dženan je povukao izjavu, izvinio se, no nekim to nije bitno. Tu se naravno radi o političkoj kampanji s ciljem da se nanese šteta Predsjedništvu BiH bilo kakvim povodom. Znakovito je da tu kampanju vodi samo jedna novinarka, koja se već dugo povezuje sa političkim subjektima kojima je SDA veliki problem za sve u ovoj zemlji",
kazao je Ramić za Source.ba. 


Ramić ja za naš portal iznio stav vezan za ovaj incident na društvenoj mreži, no njegovo mišljenje ne dijele njegovi prijatelji i poznanici. 

Među komentarima Ramićevih prijatelja koji ne podražavaju Selimbegovićevo ponašanje našao se i stav dekana Veterinarskog fakulteta Nihada Fejzića, koji je ministru Ramiću pokušao objasniti da tim potezom promoviše čovjeka koji je za opis dviju ženskih osoba koristio pogrdan naziv "polovnjače".



Dženan Selimbegović, zamjenik generalnog sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine i nekadašnji savjetnik člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića, izazvao je niz osuda zbog toga što je na Facebooku izvrijeđao novinarke Sanelu Prašović-Gadžo i Arijanu Saračević-Helać napisavši kako su "polovnjače".

Autor je sporni post naknadno obrisao, ali javno izvinjenje nije uslijedilo.



Novinarke su tražile njegovo sankcionisanje, ali sankcionisanje Selimbegovića zatražili su i iz Udruženja BH novinari, a federalni zastupnik Dennis Gratz zatražio je provođenje unutrašnje istrage u Predsjedništvu BiH o širenju govora mržnje pojedinih zaposlenika i savjetnika. 

"Građani BiH plaćaju da neki pojedinci pišu statuse i komentare po društvenim mrežama. Ako im je to stvarno posao neka član Predsjedništva izađe pred javnost i kaže: Da, ja sam im povjerio kao zadatak koji su jedino sposobni obavljati da komentarišu na Facebooku društvene događaje i napadaju javne djelatnike, novinare i neistomišljenike. Pa neka onda javnost prosuđuje po tome o Izetbegoviću"
, kazao je Gratz.

(Alen Avdić)

 
11
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.