22.10.2019. 12:05
5
"Pijem pet tableta dnevno. Ubio mi je dijete a ja plaćam njegove sudske troškove"
Za sutra je, nakon više od tri mjeseca od posljednjeg, zakazno ročište Sanjinu Sefiću, kojem se sudi za izazivanje saobraćajne nesreće u slučaju smrti studentica Selme Agić i Edite Malkoč.

U ovom postupku se sudi i Dini Aliću, Amaru Salihoviću i Saudu Nišiću koji su mu pomogli nakon bijega s mjesta nesreće i iz BiH. 

U međuvremenu Nišić je potpisao sporazum o priznanju krivice te je osuđen na godinu i šest mjeseci s rokom kušnje tri godine.

Navodi se da će na sutrašnjem ročištu, kako je navela ranije tužiteljica Jasminka Knežević, bit precizirana optužnica. Navodi se da bi i ostali pomagači mogli bi zatražiti sporazum o priznanju krivice. 

Podsjećamo, prije tri godine, 10. oktobra 2016. godine, na pješačkom prijelazu na glavnoj saobraćajnici kod Filozofskog fakulteta, Sanjin Sefić je upravljajući automobilom udario Selmu i Editu. Od zadobijenih povreda obje su preminule. On je nakon nesreće pobjegao s lica mjesta, a u noći 10. na 11. oktobar 2016. godine na GP Uvac pobjegao je u Srbiju odakle je izručen u januaru 2017. godine. Prvostepenom presudom Sefić je osuđen na 14,5 godina za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. Nakon što je Vrhovni sud FBiH usvojio žalbu Tužilaštva KS presuda je poništena i suđenje je ponovljeno. 

O svemu smo razgovarali sa ocem stradale Selme Agić, pa u priloženoim snimku iznad poslušajte šta nam je rekao.

(Alen Avdić)

 
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.