23.2.2017. 14:10
0
Služba za zapošljavanje KS: Studenti koji studiraju po DL modelu nemaju status redovnog studenta
JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo uputila je saopćenje za javnost u kojem se pojašnjava zašto su sa evidencija Službe skinuti studenti, piše Patria.

- Provodeći zakonsku odredbu, te pozivajući se na Član 3.b stav 1. tačka p) Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba ("Službene novine Federacije BiH", br. 41/01, 22/05 i 9/08) da se sa evidencije nezaposlenih osoba prestanu voditi osobe koji su redovni studenti, JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ u toku mjeseca januara/februara odjavila je 33 nezaposlene osobe koje su se nalazile na spiskovima redovnih studenata dobijenih od fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Niti za jednog studenta nije bilo navedeno da studira po DL modelu ( učenje na daljinu), a koji nemaju status redovnog studenta.

Na osnovu dobijenog mišljenja koji je JU “ Služba za  zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo dobila od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, dana 28.11.2016.godine navodi se da studenti koji studiraju po DL modelu ( učenje na daljinu) nemaju status redovnog studenta.

Na spiskovima redovnih studenata, koje Služba kod redovne provjere statusa nezaposlenih osoba, svake godine dobija od fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nalaze se i DL studenti, kao redovni, bez naznake da su DL studenti.

JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ ima obavezu postupati isključivo na bazi validnih dokumenata, a to su dokumenti koje izdaje fakultet Univerziteta u Sarajevu.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.