15.5.2017. 14:49
2
Ajnadžić obećao pomoć majkama Srebrenice i Žepe
Općina Centar Sarajevo će sa 4.000 KM finansirati troškove putovanja članica Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe" u Holandiju gdje prisustvovati izricanju presude pred Međunarodnim sudom u Haagu za tužbu koju su pokrenule protiv Vlade Holandije i njihovog Ministarstva odbrane zbog genocida u Srebrenici.

To je zaključeno danas na sastanku načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića i članica Udruženja Kade Hotić i Sabahete Fejzić.

- Također, Ambasada Saudijske Arabije u BiH je našem Udruženju poklonila zemljište i dvije devastirane kuće u Potočarima. Uspjeli smo obnoviti jednu kuću i pola druge, za šta moramo pronaći sredstva kako bismo izmirili troškove, objasnila je Hotić.

Ajnadžić je dodao da će iz općinskog budžeta izdvojiti oko 10.000 KM za izmirivanje dijela troškova sanacije devastiranog objekta.

Članice Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe" su pokrenule projekat koji će biti realizovan 25. maja, a radi se o okupljanju studenata iz pet bh. gradova: Sarajeva, Zenice, Tuzle, Bihaća i Mostara. Tom prilikom osim druženja mladi će pomoći u uređenju nišana u Memorijalnom centru Potočari na kojima je potrebno čišćenje zbog višegodišnje izloženosti raznim vremenskim prilikama. Nakon završetka te akcije Udruženje će Memorijalnom centru Potočari donirati posebne aparate za održavanje, saopćeno je iz Općine Centar. 


(Fena/Admir Oručević)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.