9.7.2023. 12:32
1
Pet udruženja žrtava: Grujičiću zašto baš danas? Zašto na dan kada djelove kostiju naše djece ispraćamo prema Potočarima
Nakon što su se Majke Srebrenice oglasile na Twitteru u vezi sa uvredama Mladena Grujičića, gdje je zatražena reakcija visokog predstavnika stiglo je i zvanično saopćenje u ime pet udruženja žrtava, a nakon sramne izjave načelnika Srebrenice.

"Grujičiću zašto baš danas? Zašto na dan kada djelove kostiju naše djece ispraćamo prema Potočarima. Zar nisi mogao suzdržati se bar dok ne prođe pet dana od dženaze.

Zato Grujičiću, što je očito tvoja mržnja jača od svih drugih ljudskih osjećanja.
Zato što su tvoji idoli Karadžić, Mladić, Šešelj i drugi čije su ruke krvave da ih ni Drina ne može oprati.

Mi majke ne mrzimo nikog pa ni tebe načelniče. Mi majke smo ponosne što smo uspjele dokazati genocid nad našom djecom. Mi majke smo još i više ponosne što smo našu unučad odgojile da ne mrze nikog, da poštuju čovjeka.

To je nas uspjeh a ne mržnja. A tvoj Grujičiću, šta je tvoj uspjeh?", ističe se u saopćenju kojeg potpisuju Udruženje Pokret majke enklava Srebrenica i žepa, Udruženje žrtava i svjedoka genocida, Udruženje Žena Podrinja, Udruženje Mjake Srebrenice i Udruženje Žene Srebrenice.



1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.