18.10.2023. 12:28
0
Subašić potvrdila da Majke Srebrenice nemaju zvanični profil na mreži X, ne znaju ko stoji iza aktivnog profila i objava
FOTO: screenshot
Predsjednica Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić uputila je saopćenje za javnost, a posebno urednicima medija u vezi sa profilom pod nazivom Majke Srebrenice na društvenoj mreži X (ranije Twitter).

"Obraćamo vam se s molbom da kada preuzimate informacije s društvene mreže X (bivši Twitter) pod pseudonimom majke Srebrenice ne koristite fotografiju predsjednice Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa gospođe Munire Subašić.

Naime, navedeni društveni profil "majke Srebrenice" na društvenoj mreži X nije službeni nalog Pokreta Majke enklava Srebrenica i Žepa'. Bez obzira na to što se u većini slučajeva može činiti da se objave na toj društvenoj mreži podudaraju s našim stavovima, važno je napomenuti da to nije naš zvanični profi i mi nemamo informaciju o identitetu osobe ili organizacje koja stoji iza tog profila.

Molimo vas da budete pažljivi pri preuzimanju informacija s društvenih mreža i da provjerite izvor informacija kako biste osigurali tačnost i pouzdanost objava. Kao organizacija koja se zalaže za prava i istinu u vezi sa Srebrenicom, mi cijenimo vašu podršku – suradnju te vas pozivamo na odgovornost u prenošenju informacija.

Zahvaljujemo se na razumijevanju i na vašem trudu da očuvate kvalitet i integritet novinarstva", navela je Subašić u saopćenju.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.