8.6.2017. 22:58
6
Koncert Thompsona: Više hiljada ljudi Pod Bijelim brijegom, sa Starog mosta pušteni baloni
Događaj koji je uzburkao duhove posljednjih dana u BiH je Skup podrške haškoj šestorki "Pod Bijelim Brijegom" na kojem nastupa kontroverzni Marko Perković Thompson. Sve protiče bez problema. Na drugoj strani, protivnici skupa sa Starog mosta u zrak su pustili 150 balona što predstavlja, kažu, simboličnu poruku.
U Mostaru se održava skup podrške nekadašnjim čelnicima tzv. Hrvatske zajednice Herceg-Bosne osuđenim na 111 godina zatvora, koji čekaju drugostepenu presudu pred Haškim sudom.

Ovaj skup, na kojem će pjevati i kontroverzni hrvatski izvođač Marko Perković Thompson, izazvao je brojne reakcije u domaćoj javnosti. Pred večerapnji skup pojačane su sigurnosne mjere u Mostaru, a zabranjena su bilo kakva druga okupljanja u centru grada tokom večerašnjeg skupa.

Reporter N1 televizije javlja da je  Skup počeo u 21 sati himnom "Lijepa naša". Organizatori su javili da je na stadionu više od 10.000 ljudi, ali drugi procjenjuju da je taj broj manji.

Na drugoj strani članovi Udruženja 'Djeca rata Mostara' u 21 sat sa Starog mosta u Mostaru u zrak su pustili 150 balona što predstavlja simboličnu poruku, kazali su iz Udruženja.

Naime, 150 balona predstavlja kaznu od 150 godina zatvora, kojoj se nadaju, za šestoricu zvaničnika nekadašnje Herceg-Bosne koji očekuju drugostepenu presudu pred Haškim tribunalom.

Baloni su pušteni uz pjesmu "Stari" Kemala Montena.

(N1/NAP/Alen Avdić)
 
6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.