29.10.2023. 9:14
0
Benjaminu Karić zbog objave o koncertu Aleksandre Prijović nazvali "bosanskim Šešeljom": "Frustrirana gradonačelnica željna lajkova"
Gradonačelnica Sarajeva na društvenim mrežama je sinoć prokomentarisala nastup pjevačice Aleksandre Prijović u Sarajevu.

Ona je kazala da nema nadležnost da zabrani koncerte, ali da građani imaju pravo odlučiti da li će ići na njih ili ne.

-Kao gradonačelnica Sarajeva nemam ovlaštenja da zabranim ili odobrim održavanje koncerata i nastupa u gradu, ali zato vi, moji sugrađani, imate pravo da odlučite da li ćete ići ili ne! Grad Sarajevo nema iste nadležnosti kao većina bh. gradova, nažalost mnogo su manje! Ne upravljamo dvoranama niti dajemo bilo kakve saglasnosti za koncerte ili izvođače koji nastupaju. Svako ima pravo izbora - navela je.

To je izazvalo brojne reakcije na druševnim mrežama.

"Frustrirana gradonačelnica željna lajkova. Što ne napisa šta bi to zabranila i zbog čega?", "Ali zašto grafika za ovo? A i zašto bi zabranjivali koncerte uopste da imate to pravo?", "Oni koji ne žele koncert nek ne idu i time riješeno sve", "Koji vi, gradonačelnice, tačno imate problem? Da ne mrzite možda Srbe? Izgleda da je to", "Zašto bi nekome smetao koncert bilo kakve vrste? Zar nije vrijeme da ovaj grad konačno pjeva i pleše? Do kada da živimo u crnilu, u političkim prevarama, ratovima i bijedi?", "Postajete bosanski Šešelj", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.


(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.