21.7.2017. 21:40
0
Jaka kiša ugasila požare na planini Čvrsnici
FOTO: FUZC
Jaka kiša koja je pala u Hercegovini u poslijepodnevnim satima olakšala je posao vatrogascima i pripadnicima Civilne zaštite u gašenju požara na planini Čvrsnici, piše agencija Patria.

Kiša je ugasila najveći dio požara koji je danima plamtio na planini Čvrsnici i uzrokovao ogromnu štetu na šumskom fondu. 

U požaru je izgorilo na hiljade jelovih i borovih stabala starih stotinu i više godina. 

Općina Jablanica danas je donijela Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području ove Općine izazvano požarom na otvorenom prostoru koji je 24. juna 2017. godine zahvatio lokalitet planine Čvrsnice.

Više od 100 pripadnika FUCZ i 20 vozila učestvovalo je danas u velikoj akciji prosijecanja šume, odvajanja i gašenja požara. 

Helikopteri OS BiH juče su prebacili ljudstvo i dio opreme na dvije lokacije, i to Veliko sljeme i Crepulja. Velikim helikopterom MI-8 prebačeno je i preostalo ljudstvo, teški agregati, pumpe i voda za naprtnjače kojima su vatrogasci i pripadnici FUCZ, Gorske službe spašavanja i ostali, koji su na terenu, gasili požar.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.