7.8.2017. 17:00
3
Borci ispred Vlade: Živi nismo nikom interesantni, da smo poginuli ubirali bi poene učeći nam Fatihu
Demobilisani borce koji skoro dva mjeseca izražavaju nezadovoljstvo pred zagradom federalne Vlade, i danas dostojanstveno čekaju ne bi li vlastodršci ispunili njihove uslove.

Podsjećamo, borci traže, između ostalog, da se usvoji jedinstven registar boraca Armije BiH i da se on javno objavi, borački dodatak od minimalno 326 KM, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja te besplatno liječenje. Iz Vlade ne žele raspravljati na ovu temu tvrdeći da bi dodatni izdaci za ovu kategoriju doveli Federaciju pred bankrot. No, niko još iz Vlade FBiH neće da pojasni zašto se odlučnije ne krene s objavom registra i kako se uopće do sada radilo bez njega.

Veliki boraca je pod lijekovima zbog stresa, ali da će sve zajedno izdržati jer sada, u šatorskom naselju, poručuju -  žive kao jedna porodica, dišu jednom dušom.

Zanimljivu i potresnu poruku ostavio je Safet Salkić iz Cazina poručivši da bi sve bilo drugačije da su borci položili svoje živote.

- Da su kojim slučajem ovi borci pred vladom što traže svoja prava, izginuli u odbrani zemlje i naroda u protekloj brutalnoj agresiji, danas bi im licemjeri što iz politike što iz naroda obilazili mezarje i odavali počast, dižući ruke i kao fol učeći Fatihu. Ovako kao živi mrtvaci nisu nikom interesantni. Ne mogu ih obilaziti žive i "ko fol" učiti Fatihe i na njima ubirati jeftine političke poene, roneći krokodilske suze niz leđa i čitajući srceparajuće govore koje im sastavljaju neki drugi ljudi. Pomrite...pa ćemo vas se ko fol sjećati – kazao je Salkić.

Inače, po interentu kruže fotografije više priznanica na kojima su naznačeni nalozi za isplatu nekim od boraca koji su potpisali sporazum s Vladom, a kojeg većina nije prihvatila, te su protesti nastavljeni.


(Patria/Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.