15.1.2024. 21:57
0
Mladi zakazali velike proteste protiv Vlade KS: Svi u 12 sati kod Sebilja
Mladi koji su nezadovoljni iznosom subvencije za rješavanje stambenog pitanja zakazali su velike proteste u nedjelju tačno u podne ispred Sebilja.

Naoružani transparentima i zviždaljkama, protestirat će protiv Vlade KS, koja ih je, kako ističu, prevarila.

Podsjetimo, grupa predstavnika mladih koji su na konačnoj listi javnog poziva za dobijanje subvencija za rješavanje stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo nedavno je ispred zgrade Vlade KS organizovala pres-konferenciju na kojoj su izrazili nezadovoljstvo iznosom od 4.800 KM, u odnosu na prvobitno obećanje.

Prethodno je Vlada KS donijela Odluku o linearnoj raspodjeli 5,5 miliona KM na 1.142 aplikanta koja su uspješno prošla konkursnu proceduru za subvencije za kupovine stanova u ovom kantonu.

Prema toj raspodjeli, od planiranih 12.000 KM po kandidatu, Vlada KS će mladima podijeliti po 4.800 KM.

Iz neformalne grupe mladih na prošlom sastanku su naglasili kako se moglo predvidjeti da će broj prijavljenih biti mnogo veći nego ranije, a sve zbog izmijenjenih kriterija u odnosu na one koji su se primjenjivali ranije.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.