3.11.2017. 17:04
0
Zvizdić: Nadam se da neće biti puno neusaglašenih pitanja
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da, poslije izvjesnog vremena određenih blokada, u posljednja tri mjeseca sva tijela Mehanizma koordinacije rade vrlo vrijedno, vrlo stručno, u skladu sa zacrtanom dinamikom.

- Želim da pohvalim više od 1.300 ljudi koji rade u radnim grupama sa svih nivoa vlasti. Sedamnaest poglavlja je do sada verificirano, novih osam je u procesu verifikacije. Dok verificiramo pitanja na našim jezicima, paralelno se pitanja prevode, tako da ti procesi nisu u koliziji i oni neće usporiti niti odgovore, niti prevođenje na engleski jezik - kazao je Zvizdić, odgovarajući na novinarsko pitanje o aktivnostima u vezi s Upitnikom Evropske komisije.

Kaže da u konačnici očekuju od Direkcije za evropske integracije i radnih grupa da im dostave ona pitanja koja nisu mogla biti dogovorena konsenzusom u radnim grupama.  Dodao je da bi najviše volio kada ne bi uopće bilo takvih pitanja.

- Njih će vjerovatno biti. Nadam se da ih neće biti puno. Njih će verificirati tijelo Mehanizma koordinacije koje se zove Kolegij za evropske integracije i koji je sastavljen od predsjedavajućeg Vijeća ministara i njegovih zamjenika, premijera entiteta i njihovih zamjenika, premijera kantona i gradonačelnika Brčko Distrikta - pojasnio je Zvizdić.

Izrazio je nadu da neće dobiti puno neusaglašenih pitanja.

- Ali koliko ih god dobijemo mi ćemo vrlo odgovorno pristupiti pripremi odgovora na ta pitanja - kazao je Zvizdić.            

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.