27.2.2018. 17:08
0
Alarmantno stanje u Tuzli: Preminula šesta osoba od komplikacija izazvanih gripom
Od komplikacija izazvanih gripom preminulo je još jedno lice u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Tuzla, što je šesti ovakav slučaj u posljednjih nekoliko dana.

Lica koja su preminula u UKC Tuzla, preminula su od posljedica i komplikacija izazvanih gripom virusa tipa A i B, a kod jednog lica potvrđeno je prisustvo virusa H1N1, odnosno svinjskog gripa. 

U UKC se nalazi više od 20 pacijenata zbog komplikacija izazvanih gripom, javili su federalni mediji. 

Iz ove zdravstvene ustanove saopšteno je da je do daljeg obustavljena posjeta pacijentima zbog nestabilne epidemiološke situacije na području Tuzlanskog kantona, u vezi sa pojavom sezonskog gripa. 

(Srna / Haris Ahbabović)

GripaTuzla
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.