25.6.2018. 13:23
0
Šemsudin Mehmedović i Mirsad Isaković boravili u misiji posmatranja izbora u Turskoj
Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Šemsudin Mehmedović i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PAM Mirsad Isaković boravili su u misiji posmatranja predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Turskoj.

Mehmedović i Isaković, kojima su se u okviru posmatračke misije PAM-a u Turskoj pridružili poslanici iz Alžira, Maroka i Tunisa, obišli su ukupno devet biračkih mjesta u Istanbulu, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Od ukupno 57 miliona registrovanih birača u Turskoj, u Istanbulu je registrovano 10,5 miliona birača, koji su glasali u tri distrikta glavnog grada Turske.

Iz Istanbula se u Veliku narodnu skupštinu Turske bira 101 poslanik od ukupno 600 parlamentaraca koliko broji najviša zakonodavna institucija u toj zemlji.

Juče su u Turskoj održani prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori, na kojima je pobjedu proglasio aktuelni predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan, kao i njegova Stranka pravde i razvoja (AKP), saopćeno je.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.