26.7.2018. 11:55
0
Protesti vijećnika i općinskih načelnika iz Krajine pred Vijećem ministara BiH
Oko 50 vijećnika i većina općinskih načelnika iz Krajine danas održavaju mirni protest u Sarajevu ispred zgrade Vijeća ministara BiH zbog migrantske krize.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić rekao je novinarima da u Krajini boravi oko 4.000 migranta, te da bi bilo teško organizirati toliki broj ljudi, čak i kada bi oni bili turisti. On je optužio dražvnog ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da ne rješava pitanje migranta na pravi način, te da ovaj problem koristi za obraćun sa političkim protivnikom Miloradom Dodikom.

Vlasti iz Krajine danas će primiti državna ministrica za raseljene Semiha Borovac.

Ministar sigurnosti Mektić ranije je rekao da je do sada u BiH registrirano nešto više od 7.000 migranata, od kojih je oko 6.000 iskazalo namjeru za podnošenje azila u BiH, dok ih je oko 660 već podnijelo zahtjev za azil.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodana Ujića rekao je da se struktura migranata koji ulaze u BiH mijenja, te da je sada najviše migranata koji su na proputovanju prema zemljama EU, a svoje zemlje napuštaju iz ekonomskih razloga.

Najveći broj migranata nalazi se u Bihaću i Velikoj Kladuši.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.