3.2.2019. 16:53
1
Poplave u BiH: Evo gdje je najteže stanje
Svi slivovi od Neretve do Bihaća su u porastu, ali nivo većih rijeka još uvijek nije alarmantan.

Najteža situacija je u Busovači, Kiseljaku, Bugojnu, Travniku, Zenici.

Iz BIHAMK-a su saopćili da je još uvijek obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno zbog izlijevanja Vrbasa. Zbog veće količine vode na kolovozu, obustavljen je saobraćaj i na magistralnom putu M-5  na dionicama Kiseljak-Busovača u mjestu Bilalovac i Busovača- Kaonik u mjestu Gudelj. Zbog izlijevanja rijeke Plive usporeno je saobraćanje, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad – Jajce u mjestu Jezero.

Teška situacija je i na putu prema Travniku uz rijeku Lašvu koja je potopila brojne objekte, ali i cestu kojom se saobraćaj odvija otežano. 

Zbog kišnih padavina i snijega koji se topi povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno skrećemo pažnju na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. Savjetujemo oprezniju vožnju, te podsjećamo  da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

(NAP/Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.