18.10.2020. 12:20
0
Nastavnici u KS-u su se izjasnili: Đaci se trebaju vratiti u škole
Nakon trodnevnog anketiranja 62,5 posto prosvjetnih radnika u Kantonu Sarajevo se izjasnilo da sve učenike od 1. novembra treba vratiti u školske klupe.

Samo 21 posto smatra da treba nastaviti s kombinovanim modelom nastave, a 16,5 posto prosvjetnih radnika u KS-u smatra da od 1. novembra nastava za sve učenike treba biti online.


Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja KS-a je u svim osnovnim školama u KS-u proveo anketiranje u kojem su se prosvjetni radnici imali priliku izjasniti za jedan od tri načina, odnosno modela izvođenja nastave od 1. novembra. 
Anketa je bazirana na potrebama obrazovanja i u fokusu izjašnjavanja su bili ciljevi i sve ono što je neophodno da bi se postiglo pravično i kvalitetno obrazovanje u novonastalim okolnostima.


- Ulazimo u fazu u kojoj će biti nemoguće nastaviti raditi po kombinovanom modelu bez velikih posljedica po kvalitet nastave, a najveći resurs u obrazovanju su upravo ljudi koji rade u obrazovanju. Zaključili smo da je neophodno čuti njihovo mišljenje i prezentirati ga javnosti. Prosvjetni radnici u KS-u su ponovo zbog općeg dobra, digniteta svoje profesije i svih prioriteta, prije svega života i zdravlja i učenika i samih njih, uradili i rade sve da obrazovni sistem funkcioniše i u školskoj 2020/2021. bez obzira na poteškoće koje svakodnevno imaju u svom radu, objasnio je Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS-a.

Ulazimo u fazu u kojoj će biti nemoguće nastaviti raditi po kombinovanom modelu bez posljedica po kvalitet nastave, kaže Sivro


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.