1.2.2024. 22:01
2
O'Brein prije dolaska u Sarajevo: Naš zajednički rad pomaže u izgradnji budućnosti za BiH
Pomoćnik američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena za evropske i euroazijske poslove James O'Brien doputovao je večeras u Sarajevo.

Dočekao ga je američki ambasador u BiH Michael Murphy, a uz O'Briena u Sarajevu se već nalaze i članovi Sjevernoatlantskog vijeća (NAC), glavnog tijela za donošenje političkih odluka unutar NATO-a.

O'Brien će tokom trodnevnog boravka u našoj zemlji imati brojne sastanke sa domaćim zvaničnicima, među kojima i sa članovima Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH.

Također će se sastati s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, uključujući i visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Uoči dolaska u našu zemlju, oglasio se na službenom X-nalogu.

"Naš zajednički rad pomaže u izgradnji sigurne i napredne budućnosti za ljude Bosne i Hercegovine", napisao je O'Brien.

Na sarajevskom Fakultetu političkih nauka O'Brien će sutra održati poseban govor gdje će iznijeti viđenje situacije u našoj državi kroz oči američke administracije.

(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.