11.10.2021. 12:38
0
Radijatori u Zenici hladni danima, đacima skraćeni časovi!
Radijatori u Zenici još uvijek nisu topli, iako je sezona grijanja trebala početi 1. oktobra, a i dnevne, posebno noćne temperature, već danima su ispod 10 stepeni, prenosi BHRT.

Nažalost, Zeničani se i ove sezone suočavaju sa problemima grijanja. Iako je iz Gradske uprave 16.septembra najavljeno da će grijanje biti u funkciji od 01.oktobra, to se do danas nije dogodilo. Zeničani se već nekoliko dana griju na alternativne izvore toplote, a zbog svega navedenog, od danas je nastava u svim gradskim osnovnim i srednjim školama nastava skraćena sa 45 na 30 minuta. Takvu odluku, kako su naveli u obrazloženju, zbog zdravlja učenika i nastavnika,  donijelo kantonalno ministastvo obrazovanja.


"U pitanju je osam osnovnih  i 10 srednjih škola. Ukoliko se situacija dalje  bude pogoršavala , nije isključeno i da ćemo prijeći na online nastavu",
rekao je za BHT1 Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, obrazovanaj i sporta ZDK-a.


Iz JP "Grijanje" Zenica od jutros se nisu oglašavali, a u jučerašnjem saopćenju naveli su da čine maksimalne napore da grijanje započne prije 15.oktobra. Naveli su i to da je kompanija ArcelorMittal, kao proizvođačpare, sistem daljinskog zagrijavanja u Zenici počelo puniti tek 6.oktobra - prenosi BHT1.

Iz kompanije Arcelor Mittal nisu se oglašavali po pitanju grijanja, a ono što je izazvalo dodatnu zabrinutos građana Zenice jeste pisanja magazina Žurnal o nekoliko ozbiljnih problema koji u pitanje dovode grijanje u narednom periodu.



(Amer Mujezinović)



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.