25.1.2022. 19:28
2
Bisera Turković otvorila dušu: Stojim na istoj liniji kao i ‘92, radila sam poslove od kojih su bježali muškarci
Ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković, oglasila sa na svom Facebook profilu povodom komentara upućenih na njen račun nakon izjave o "razmaženosti građana" koju je dala prije nekoliko dana.

Pored komentara koji su je povrijedili, Turković je u svom obraćanja odgovorila i delegatu u Domu naroda Parlamenta BiH, Zlatku Miletiću.

Miletić je, podsjećamo, jučer rekao kako Turković nije bila u Sarajevu za vrijeme opsade, te da samim tim ne zna kako je 44 mjeseca živjeti bez struje, hrane i vode.

Objavu ministrice Turković ovim putem prenosimo u cijelosti:

- Nevjerovatna je količina laži, uvreda i jezika mržnje iznesena posljednjih dana protiv mene.

Prešutjela sam, jer je posve jasno da je u pitanju hibridni rat koji se vodi protiv svih onih koji se bore za Bosnu i Hercegovinu.

Ali, zvaničnici, ljudi poput Zlatka Miletića, delegata u Domu naroda BiH, ne bi smjeli sebi dozvoliti da iznose neprovjerene i netačne informacije.

Gospodine Miletiću, za vašu informaciju, ja sam se 1992. godine uoči početka agresije, sa troje djece, iz ugodnosti Australije gdje sam bila uspješan pravnik-kriminalista, sa sigurnošću koju mi je davala porodica majke Katarine Kraus koja je živjela u Australiji od šezdesetih godina, dobrovoljno vratila u BiH i Sarajevo, stavila se na raspolaganje državi i narodu u gradu pod opsadom.

Radila sam poslove od kojih su mnogi muškarci koji danas iznose laži i objede bježali i skrivali se. Na to sam ponosna.

O tome se ne zna mnogo, jer se nikada time nisam hvalila, niti u prsa busala. Smatrala sam to svojom dužnošću.

Informacije o svojoj imovini sam prilikom stupanja na dužnost obznanila u cjelosti.

Nisu to jedine laži koje su o meni iznesene, lagalo se o mojim primanjima, mojoj porodici, nehumano vrijeđalo kao osobu, pa i ženu i sve je sakriveno iza plašta kritike zbog manjeg djela intervjua koji glasni kritičari u cjelosti nisu ni pogledali.

Sigurna sam da Vi gospodine Miletiću dobro razumijete elemente specijalnog rata koji se vodi protiv naše države koja “da bi se lakše dezintegrisala mora da bude disfunkcionalna, a narod nezadovoljan kako ne bi vidio svrhu dalje borbe za BiH”.

Nije, gospodine Miletiću, razlog napada nešto što sam rekla, a što svako dobronamjeran može potpuno jasno razumjeti, već zato što sam i danas na istoj liniji na kojoj sam bila i ‘92, napisala je Turković.


(Ajdin Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.