27.2.2022. 9:44
0
Mehmedović: Početak kraja Vučićevom sjedenja na dvije stolice
Šemsudin Mehemdović, zastupnik u Predsatvničkom domu PSBiH na društevnim mrežama je predlažio da se pregovori o Izbornom zakonu od sada zovu Putinovski pregovori o izbornom zakonu u BiH.

"Postavite uslove i pregovarate samo ako će pristati na uslove. Nema razlike izmedju Čovićevog i pristupa Hrvatske Izborbnom zakonu i pristupa Putina o pregovorima u Ukrajini.  Pristanite na uslove i predajte se. I Dodik će nakon Vučića reći da poštuje teritorijalni integritet, bez obzira što je Majkićka proklizala i izjavila glupost!

Da li će Srbija prestati sjediti na dvije stolice?

Izjava Vučića odnosno "Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije" je kompromis između zahtjeva EU (kvinta) i Rusije prema Srbiji ili brutalno tačno –kompromis između Rusije i EU zajednički pisan u kabinetu Vučića", istakao je Mehemdović.  Nema osude, nema spominjanja agresije, nema sankcija za Rusiju.

"Ovo je početak kraja sjedenja na dvije stolice Vučića. Izjavu je lijepo uobličio u neutralnom tonu, ali kada bude povlačio poteze, vidjet će se gdje ga vuče srce, a gdje razum ako ga ima. EU i NATO su svjesni da Putin svaku tačku u Evropi u koju EU i NATO nisu došli na vrijeme, može pretvoriti u Ukrajinu, Bjelorusiju, Gruziju..

Pominjući poštivanje teritorijalnog integriteta, Vučić je zapravo govorio o Srbiji u kontekstu priznanja Kosova a ne o Ukrajini. Iako nama u Bosni izjava ide na ruku, nikada se Vuku ne može vjerovati...i Putin je pokazao da povlači vojsku sa granice, ali je "zalutala" u Ukrajini.

Ako Srbija bude nasuprot Donjecku i Lugansku, onda je i nasuprot RS. Onda je i to poruka Dodiku u vezi sa separatističkim aktivnostima a on je već danas nekoliko sati prije izjave Vučića & Vijeća za nacionaalnu bezbjednost Srbije rekao da u RS nisu separatisti", napisao je Mehmedović.

Privremeno povlačenje na rezervne položaje do vidnijeg ishoda rata i čekanja da Zelenski preda oružje.

"U tom slijedu po izjavi Dodika, ni Vučić neće biti Putin koji je priznao Donjeck i Lugansk i krenuo na Ukrajinu i stvaranje Ruskog sveta. Jesu li Vučić i Dodik započeli veliku promjenu stavova ili su se prepali da u bijesu, EU ne raznese male Putine i Donbase i male ruske svetove na Z. Balkanu. Prije će biti ovo drugo. Ali svakako je u nepovoljnijem položaju Dodik nego Vučić, jer njegov stav dovodi Dodika u težu poziciju-svjesno! HNS je nakon prve / prvobitne/ proruske Čovićeve izjave zapravo prepisao i potpisao zvanične stavove Hrvatske, Plenkovića i Milanovića. Čović se, jasno je, dan poslije zaklonio plaštom HNS-a koji slijedi Hrvatska: tako je zadovoljio i Ruse i Plenkovića a da lično ništa nije nazvao agresijom, a u izjavi nakon saopćenja HNS-a kojim se osudjuje agresija Rusije, opet je progovorio Putinovskim jezikom: za sada još nam Čović nije rekao da trebamo predati oružje da bi pregovarali ali to se poodraazumjeva, već samo pregovarati o diktatu Izbornog zakona po mjeri Čovića i Hrvatske. E taj diktat zajednički izrečen od medjunarodnih pregovarača, Hrvatske i Čovića je istovjeetni Putinov diktat Ukrajini: predajte oružje, potpišite uslove koje postavljamo ...Ili će biti kako mi kažemo ili ste gotovi!

Zato apelujem da se pregovori  Izbornom zakonu od sada zovu „Putinovski pregovori o izbornom zakonu u BiH“. Postavite uslove i pregovarate samo ako će pristati na uslove. Ako ne pristanu, završite okupaciju, zgazite silom i postavite svoju vladu.

Naslušali smo se mi mnogo prijetnji, ucjena, ultimatuma...ali Bosna je nadživjela sve svoje neprijatelje...i ostali su zabilježeni kao izdajnici i vlastite države i naroda!", dodao je Mehemdović.


(Patria/ Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.