30.9.2022. 15:36
0
Jovičić demantovao da odustaje od kandidature za predsjednika RS-a
Radislav Jovičić, nije povukao kandidaturu ispred DNS-a za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska, kako se to danas špekulisalo u nekim medijima u Banjoj Luci.

Jovičić je rekao da je DNS ozbiljna stranka i da ne trguju interesima RS-a. U nekim medijima je objavljeno da će Jovičić, navodno pod pritiskom, odustati od kandidature u korist Jelene Trivić.

- Kandidaturu su odredili organi DNS-a i jedino je oni mogu povući, a DNS se ne igra sa biračima i to neće uraditi ni zadnji dan kampanje. Radiću na potpunom političkom jedinstvu, neću dozvoliti podjele i vratiću ugled predsjednika RS u institucije. Posljednje četiri godine nismo vidjeli njegovu vidljivu ulogu i zato je DNS kandidovao svog kandidata - kazao je Jovičić.

Na pitanje da li je bilo pritisaka da odustane od kandidature, kazao je da nije imao nikakav pritisak, te da od prvog dana vodi kampanju na terenu, kao i da nije imao dilemu da li će ići do kraja.

Tvrdi i da su informacije o njegovom navodnom odustajanju zapravo dezinformacije i da su ih "poturili" vlast i opozicija u ovom entitetu. DNS u NSRS očekuje između sedam do deset poslanika, te najmanje jednog u PS BiH. Predsjednik ove stranke Nenad Nešić tvrdi da je DNS "treći put", a uvjeren je u dobar rezultat stranke.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.