7.2.2023. 13:24
0
Sadik Ećo: Dobro je što se Macan sam prijavio, ali to je trebao ranije uraditi
Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi optužbe i odbrane, danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo počelo suđenje Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, optuženima za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine.

Nakon današnjeg ročišta medijima se obratio Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije KS.

- Čuli smo optužnicu. Naravno da će se oni izjasniti da nisu krivi. Nisam ja ni očekivao da će oni reći da su krivi. U daljnjem postupku suđenja Tužilaštvo će dokazati na osnovu dokaza koje imaju da su ta tri lica, koji su optuženi, izvršioci krivičnog djela - ubistvo policijskog službenika. 

Pored toga, čuli smo da su izvršili otuđenje motornih vozila u ranijem periodu i da su bili skloni izvršenju tog krivičnog djela - rekao je Ećo.

Dotakao se optuženog Aleksandra Macana, koji se sam prijavio.

- Dobro što se prijavio, ali to je trebalo uraditi odmah, kada su ubijeni policijski službenici, a ne nakon četiri godine. Trebaju biti kažnjeni u skladu sa zakonom - izjavio je Ećo i dodao:

- Ne očekujem nikakve nagodbe.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.