28.4.2023. 12:16
3
Zahiragić kategoričan: Dolazim u 13:30 ispred Parlamenta FBiH. Bez imalo stida i obraza drsko nas lažu, Konaković ide najdalje
Zastupnik u Skupštini KS i delegat SDA U Domu naroda FBiH Haris Zahiragić je, nakon odluke Christiana Schmidt-a da deblokira imenovanje Vlade FBiH, poručio kako neki lažu bez imalo stida kako je ovo trajno, a ne trenutno rješenje.

Njegov post prenosimo u cjelosti.

“Bez imalo stida i obraza pišu saopštenja i statuse, lažu nas, drsko i bezobrazno, kako je Schmidt nametnuo trajno, a ne trenutno rješenje?

Konaković najdalje ide, piše pamflete za ono malo kupljenih ljudi, koji se prave da mu još vjeruju.
Kaže da nije donesena privremena, nego trajna odluka.

“Vjerovao sam da će biti donesena trajna, nepristrasna i pravedna odluka, koja će sve političke faktore dovesti u isti položaj. Žao mi je što nije tako.” – poručio je reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Schmidt je donio jednokratnu ad hock odluku, kojom bukvalno nameće Vladu FBiH, koju je imenovala Hrvatica Bradara, a na nju dao saglasnost Srbin Stojanović, oduzimajući potpredsjedniku Bošnjaku isto pravo, ustavom propisano!

I to, naravno, nije trajno rješenje, nego će svaki sljedeći put, potpredsjednik moći blokirati izbor Vlade, na kraju uz pomoć 3/5 Kluba naroda koji ga je delegirao.

Dakle, HDZ može danas blokirati, a moći će i svaki naredni put.

Lendo danas ima podršku preko 3/5 Kluba, koja bi prema tom “trajnom” rješenju mogla odbiti imenovanje Vlade, ali to ne važi samo ovaj put.

Ovi ljudi su za par fotelja, očito, spremni sve uraditi.

I ovo apsolutno nema veze ni sa Lendom, ni sa SDA, ni sa DF, sutra će neki drugi Bošnjak i neka druga politika, koja dobije podršku na izborima, jednostavno biti neprihvatljiva Zagrebu, Čoviću i međunarodnoj zajednici.

Uostalom, dokazali su to NES i SBiH, koji su odbili da učestvuju u ovoj izdaji, iako su dobili ponudu za 4 jaka ministarstva u Vladu FBiH, historija će im to, a i glasači siguran sam, zapamtiti.

Napisali smo zajedničku izjavu Kluba Bošnjaka, imat ćemo i javno obraćenje, a i ja ću danas u 13:30 doći pred Parlament FBiH, da izrazim protest protiv aparthejda i da ljudski pozovem na savjest sve kolege iz Predstavničkog doma, ako savjesti imaju”, napisao je Zahiragić.



(Admir O.)

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.