29.5.2023. 10:15
0
Juratović: BiH nije zaboravljena na putu za Evropsku uniju
FOTO: Gradski.me
Zastupnik njemačkog Bundestaga Josip Juratović, za RTV HB, neslužbeno stranačko glasilo HDZ-a BiH izjavio je da BiH nije zaboravljena, ali i to da su ključne reforme na putu zemlje prema EU.


Juratović smatra kako je nova vlast krenula tim putem, a za dosadašnji zastoj Juratović krivi domaće snage, jer, kako je kazao, EU nije imala sagovornika u Bosni i Hercegovini.

- Imamo vladu i institucije u BiH koje je narod odabrao, većinski. Pozdravljam rad Elmedina Konakovića koji je savršeno dobro shvatio što treba učiniti za Bosnu i Hercegovinu da bi se ubrzao proces ulaska u Evropsku uniju. Trebamo dobrosusjedske odnose, na tome se radi - izjavio je Juratović, prenosi Avaz. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.