11.6.2023. 20:30
0
Delegat u Domu naroda PSBiH Džemal Smajić reagirao na izjave Kordića
Ne prestaju reakcije u vezi sa skandaloznim istupom ratnog zločinca Darija Kordića. Delegat u Domu naroda PSBiH Džemal Smajić kaže da pored uvrede za žrtve Kordićevog zločina, kao i uvrede za sve druge žrtve i cijeli civilizovani svijet, Kordić prijeti budućim generacijama, onih koji se ne uklapaju u fašističke vizure njegovog zločinačkog uma.

"Blizak prijatelj Dragana Čovića, Borjane Krišto i Lidije Bradare, osuđeni ratni zločinac Dario Kordić, za kojeg ministrica kulture i sporta FBiH Sanja Vlaisavljević kaže da treba biti rehabilitovan, uz smijeh je poručio da bi ponovo počinio iste zločine. 

Dok njegove riječi odzvanjaju u prostoru, javnost nije čula izvinjenje ili ograđivanje Kordićevih prijatelja, niti pokajanje ministrice Vlaisavljević, koja bi Kordića voljela vidjeti kako obnaša neku važnu funkciju. Kakvo licemjerje nosilaca europskih vrijednosti, kako sebe nazivaju nosioci politike Čovićeve stranke. 

Blage su izjave i HDZ-ovih koalicionih partnera koji sve više i više tonu u ponižavajući bezdan koji su sami sebi iskopali pristajući na vlast bez ikakvih crvenih linija. Građanima je dosta naivnih ponavljanja kako ne žele da se svađaju. Svojim razumijevanjem i poznavanjem politike trebali bi se baviti humanitarnim i socijalnim radom, a ne politikom", kazao je Smajić. 



(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.