12.6.2023. 18:20
0
Osumnjičeni za ubistvo na Sokocu doveden u Tužilaštvo
Stefan Delić, koji je ranjen u krvavom obračunu u srijedu na Sokocu, kada je u pucnjavi ubijen Miroslav Bata Milinković, prebačen je iz bolnice u Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, gdje je ispitan.

Delića su nakon pucnjave na Sokocu, gdje su mu ljekari konstatovali da ima prelom desne lopatice, uz znakove postojanja kontuzije pluća, čuvali policajci.

“U proteklim danima, na više lokacija izvršeni su pretresi velikog broja lica i objekata, a dana 12.06.2023. godine, Okružno javno tužilaštvu u Istočnom Sarajevu je preuzelo osumnjičeno lice S.D. koje će biti ispitan od strane postupajućeg tužioca. Nakon ispitivanja osumnjičenog lica, postupajući tužilac će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora", rečeno je iz Tužilaštva.

U toku rasvjetljavanja slučaja ubistva Miroslava Milinkovića zvanog Bato na Sokocu, pripadnici MUP-a RS tokom subote uhapsili su 27 osoba.

Milinković je ubijen u srijedu uveče u obračunu na ulicama Sokoca, a za njegovo ubistvo osumnjičen je Stefan Delić.

U MUP-u RS su rekli da su radeći na dokumentovanju krivičnog djela Teško ubistvo, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo uhapsili 27 osoba sa područja opštine Sokolac i izvršili pretrese kuća, pomoćnih objekata, stanova i drugih objekata na više lokacija na području te opštine.

"Prilikom pretresa objekata, policijski službenici pronašli su i oduzeli određenu količinu oružja i municije. Oni su nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu", izjavila je portparol MUP Srpske Mirna MIljanović.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.