14.6.2023. 8:23
0
Kavazović: Ubice fratara su osuđeni, a ubice imama nisu. Fra Luka brani djelo Kordića
Reisul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović reagirao na navode koje je fra Luka Marković objavio u Katoličkom tjedniku, listu Vrhbosanske nadbiskupije, u tekstu pod naslovom "Šta se krije iza žestokih napada na Kordića poslije njegove nerazumne izjave?" u kojem je, povodom objave izjave Darija Kordića, prozvao Islamsku zajednicu i reisa Kavazovića.

Marković, ukratko, tvrdi da Islamska zajednica navodno šuti o zločinima Armije RBIH.

- Ustali su i pojedini katolički teolozi u odbranu ratnog zločinca Kordića. Vidim da se na moju izjavu referirao i fra Luka Marković i poštovani Drago Pilsel. Ovog drugog poštujem jer u njegovim stavovima ima dosljednosti, iako u ovom slučaju nije u pravu. Skrećem mu pažnju na kur’ansku suru Ali Imran 87, poručio je reis Kavazović i dodao:

- Fra Luka je u Katoličkom tjedniku zadužen za odbranu djela i lika ljudi poput Kordića. Svakakvih zanimanja kod naših fratara. Ali ne iznenađuje. Samo da fra Luku podsjetim, ubice fratara su osuđeni i kažnjeni, a ubice imama od strane HVO-a nikada nisu.

(Admir O.)

Kavazovic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.