16.6.2023. 14:55
0
Okončana drama u Rudom: Troje uhapšenih, sudski policajci oslobođeni
Okončana je drama u Rudom, gdje su jutros dvojica sudskih policajaca bila zatočena u lokalnoj mesari, saznaju "Nezavisne novine".

"Oni su oslobođeni, a tri lica su uhapšena", rekao je naš izvor.

Podsjetimo, u jednoj mesari bili su "zarobljeni" pripadnici Sudske policije Republike Srpske, njih dvojica.

U međuvremenu, uhapšen je jutros osumnjičeni i u pitanju je V.A. iz Rudog, inače vlasnik mesare.

Naime, u 8.20, dežurna služba Policijske uprava Foča obavještena je da da ih je on "zarobio" te ih drži zatvorene o objektu u mjestu Plane, opština Rudo, te da im je onemogućen izlazak iz objekta.

"Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su upućeni policijski službenici Policijske uprave Foča", naveli su iz policije.

U međuvremenu, V.A. odlazi do Osnovnog suda u Višegradu, gdje ga policajci pronalaze i hapse.

"Pripadnici Policijske stanice Višegrad, oko 10.30, ispred Osnovnog suda u Višegradu uhapsili su V.A. iz Rudog, a osumnjičen je za protivpravno lišenje slobode i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", naveli su iz fočanske policije.

Nakon toga satima je trajalo oslobađanje sudskih policajaca.

"Sudskim policajcima je vlasnik rekao da je u ogradi struja, tako da oni nisu mogli izaći. Bili su tu i radnici mesare odnosno klaonice. Zbog toga je napraljen plan kako da se oni oslobode, a na mjestu događaja je i Žandarmerija. Oni su oslobođeni", kažu naši izvori.

Naši sagovornici dodaju da su sudski policajci oslobođeni upadom pripadnika Žandarmerije u prostor klaonice, te da je unutra uslijedio i pretres, tokom kojeg su nađene puške.

 
MUP RSRudo
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.