16.6.2023. 15:44
0
Zbog otmice sudskih policajaca uhapšeni sin vlasnika klaonice i radnici
FOTO: Nezavisne novine
Prava drama odvijala se u petak na području Rudog, gdje je, kako ga sumnjiče, vlasnik lokalne mesare odnosno klaonice Vule Arsić (46) ujutru zatočio dvojicu pripadnika Sudske policije RS koji su po njega došli, te im rekao da je ograda oko objekta pod naponom, a zatim otišao te ubrzo i uhapšen, dok su sudske policajce "čuvali" njegovi radnici, sve do upada Žandarmerije, koji su ih popodne uspjeli osloboditi.

Izvori "Nezavisnih novina", upućeni u istragu, potvrdili su da su policajci uhapsili sina vlasnika mesare, Mirka Arsića, te radnike Dragana Bjelića i Ognjena Novakovića.

Sve je počelo kada su sudski policajci došli u klaonicu kako bi Vuleta Arsića odveli na ročište na sud u Višegradu.

Tu dolazi do nesvakidašnjeg zapleta, jer, nakon što su ušli u njegov posjed, odnosno krug klaonice, on im je, kako tvrde naši izvori, počeo prijetiti uz riječi da je u kapiju pustio struju.

"Arsić je nakon toga pobjegao kroz zadnji dio objekta, te se svojim vozilom udaljio u pravcu Višegrada gdje otišao na sud, nakon čega je i uhapšen", kažu izvori istog medija, upućeni u istragu.

Istvoremeno, radnici sudske policije ostali su u prostoru klaonice i sa njima Arsićevi radnici koji im nisu dozvolili da napuste klaonicu.

"Bilo je tu više radnika koji nisu željeli da puste sudske policajce. Oni su govorili da čekaju da im se javi Arsić i kaže da to učine", rekli su izvori iz istrage.

Uz navođenje inicijala, iz Policijske uprave Foča su u petak saopštili da su policajci iz Višegrada, tog dana oko 10.30, ispred Osnovnog suda u Višegradu uhapsili Arsića, a osumnjičen je za protivpravno lišenje slobode, te sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

"Naime, istog dana u 8.20 dežurna služba Policijske uprava Foča obavještena je da je on protivpravno lišio slobode dva lica, da ih drži zatvorene o objektu u mjestu Plane, opština Rudo, te da im je onemogućen izlazak iz objekta. Odmah potom na lice mjesta su upućeni pripadnici Policijske uprave Foča", rečeno je iz fočanske policije.

Na mjesto događaja odlaze policajci, uključujući i Žandarmeriju. U međuvremenu se dvojica sudskih policajaca, kako saznajemo, uspijevaju sakriti iza jedne zgrade. Žandarmerija je nakon toga pronaći pogodan trenutak i uhapsiti osumnjičene.

"Pripadnici Policijske uprave Foča su oko 13.45 uhapsili A.M., B.D. i N.O., sva trojica iz Rudog, koji su osumnjičeni za protivpravno lišenje slobode", naveli su iz fočanske policije.

Uslijedili su i pretresi na više lokacija, a kako ističu naši izvori, pronađene su puške.

Direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević je, nakon rješavanja ove situacije, istakao da su sudski policajci dobro.

 
RudoMUP RS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.