27.6.2023. 12:44
0
Protesti u Banjaluci: “Odbornici i predsjednik Skupštine od danas bez plata”
FOTO: N1
Više stotina građana okupilo se danas ispred zgrade Gradske uprave u Banjaluci na poziv gradonačelnika Draška Stanivukovića. Razlog okupljanja je, kako je naveo gradonačelnik, opstrukcija rada od strane skupštinske većine u Banjaluci.

“Izazovi koje u ovom trenutku imamo su nas pozvali da danas u ovo vrijeme, u 12 časova budemo ovdje”, započeo je Stanivuković svoj govor ispred Gradske uprave, prenosi N1.

Pozvao je građane da budu jedni uz druge kako bi nastavili graditi i razvijati Banjaluku kazavši kako je ona krenula dobrim i sigurnim putem, s jednim ciljem, a to je kolektivna borba za društvo, grad i sredinu u kojoj građani žive.

“Pitam vas, šta biste vi na mom mjestu ako vam se dešavaju sljedeće stvari? Da li je normalno i dajte mi grad na kugli zemaljskoj koji 90 dana nema Skupštine grada, nema niti jedne sjednice, nijedan odbornik se nije sastao sjeo i neće da raspravljaju. Znate sta je najteži zadatak? Najteže je pripremiti materijal, nateže je pripremiti akte, dokumente, za to trebaju mjeseci. A sjesti i razgovarati, to oni moraju, 90 dana, tri mjeseca, plate uredno, sva prava, predsjednik Skupštine i na platu kao tri hirurga, nijednom se nije sasatao. Dalje, ima vozača, ima sekretaricu, ima kabinet, ima sve, samo njega nema na njegovom mjestu”, istaknuo je.

Naglasio je kako su prethodni gradonačelnici za dvije i pol godine, koliko su trajali njihovi mandati, imali održanih 40 skupština grada, a sada samo 20, što je duplo manje.

“Kako da postignete učinak koji su oni postigli sa 40 sjednica, a mi imamo 20 skupština Grada. I još jednu stvar i kada zakažu skupštinu, osakate je, pola tački dnevnog reda nema”, kazao je Stanivuković ističući da je budžet Banjaluke 200 miliona, ali da on ne može biti toliki bez održanih skupština, bez rada, odluka i bez regulacionih planova.

“Mi smo sada već u zaostatku 20 miliona. Ugrožena je likvidnost grada”, rekao je.

Govoreći o lošem stanju u Banjaluci, Stanivuković je naglasio kako želi mir i u Banjaluci i u Republici Srpskoj, te da današnje okupljanje nije njegova želja, nego potreba i njegova i svih građana. Pozvao je građane na okupljanje svaki naredni dan kako bi objasnio šta se dešava.

“Ako treba ići ćemo ispred svake stranke da prstom pokažemo ko je kriv za ovo i zašto nema skupština. Mora se znati čija je odgovornost”, rekao je između ostalog Stanivuković. Naglasio je kako će morati obustaviti mnoga plaćanja prema vanjskim saradnicima kako plate građana ne bi bile ugrožene.

“Odbornici od danas neće dobijati plate”, rekao je gradonačelnik Banjaluke te dodao kako platu neće primati ni predsjednik Skupštine jer ne radi svoj posao.

“Ni njegov kabinet više neće biti ovdje, nek svoju fotelju nosi u drugu zgradu”, poručio je Stanivuković.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.