29.9.2023. 12:08
0
Protest u Banjaluci: “Radovane, budžet ti je pun kao robne rezerve”
FOTO: N1
“Radovane, budžet ti je pun kao robne rezerve”, natpis je na jednom od transparenata koji nose predstavnici pet sindikata budžetskih korisnika koji danas protestvuju u Banjaluci.

“Da kod nas postoji kažnjavanja, manje bi bilo mažnjavanja”, “Djeci ćemo u Minhenu pričati kakva smo lijepa zemlja”, još su neke od poruka.

Skupljanje doktora, medicinskih tehničara, radnika u upravi, policiji, počelo je oko 11h, a očekuje se oko 1000 članova sindikata.

Lider pobunjenih radnika Božo Marić kaže da je imao žustar razgovor sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom koji ga je optužio da ima nešto protiv premijera.

Na pitanje N1, ciljaju li sindikati institucionalno Vladu, ili lično premijera, odgovara: “Đe su pare Radovane, on je naš poslodavac, institucionalno, niko ga nije tjerao da bude premijer.”

Plan je da se kolona kreće iz parka kroz glavni tranzitnu ulicu, da se zadrže u Vladi RS gdje će predati zahtjeve, te da konačno odredište bude Trg Krajine.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.