1.7.2023. 8:35
0
Zelene beretke pozvale privrednike iz KS da otpuste radnike iz RS-a
FOTO: Screenshot
Udruženje boraca “Zelene Beretke” izrazili su najdublju osudu društvenog i političkog djelovanja Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i bh. entiteta RS ali i postavljanjaju table na kojoj stoji dobrodošlica u Istočno Sarajevo, “grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”.

“Radi sve složenije situacije sa srpskom stranom i radi javne promjene historije i lažnih optužbi od strane srpskih zločinaca tražimo od svih privatnika koji posluju u Kantonu Sarajevo da odmah daju otkaz svim uposlenici iz RS odnosno Istočnog Sarajeva

Oni tvrdoglavi će biti kažnjeni jer ćemo ih javno staviti na crnu listu i pozvati građane da ne troše novac kod njih.” , izjavili su ispred Zelenih Beretki.

Kako ističu posebno su zahvalni na reakciji njihovog pripadnika Zukana Helena koji se jedini suprostavio Miloradu Dodiku.

“Vi koji pišete o ratnom putu Zukana Heleza trebate znati da je on naš pripadnik koji je pristupio još 1991. u vrijeme organiziranja otpora .

Ispred srednje Bosne predložen je za MEDALJU OTPORA ali je sam odbio jer je u to vrijeme bio ministar pa je mislio da to ne bi bilo časno sa njegove strane .

Jedan dan u to vrijeme organiziranja odbrane BiH vrijedio je 100 ratnih dana onih koji su pristupili Armiji kroz mobilizaciju – objasnili su iz Zelenih beretki.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez je bio gost Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem gdje je ispričao šta se dogodilo danas na sastanku u Konjicu. On je došao u verbalni sukob sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom što je zamalo preraslo i u fizički obračun, a ono što je pogodilo Heleza jeste to što je Dodik opsovao genocid u Srebrenici.

Kazao je da su ga zbog psovanja Srebrenice obuzele emocije zbog čega je morao reagovati. Ističe kako nije mogao dozvoliti Dodikovo ponižavanje i bezobrazluk.

“Dodik je došao nervozan. Prvo je govorio Nikšić pa je govorio Konaković, a Dodik ga je već počeo prekidati ne poštujući državu. On je rekao da će ići bez kraja, i da ga ne interesuje plan B, ja sam mu odgovorio na to, on je opsovao. To se smirilo, zatim je govorio Ademović.

Dodik ga je prekidao, govorio da je on zatvarao Srbe po Sarajevu, da je bio član AID-a. U jednom momentu Ademović kaže ‘Kako vas nije sramota, bio je genocid u Srebrenici’. Dodik je, izvinjavam se javnosti, rekao ‘Je*em ti genocid u Srebrenici.

Ja nisam mogao vjerovati. Bez imalo patetike, u tom momentu mi je kroz glavu prošlo i Srebrenica i Prijedor, i ja sam mu opsovao majku. Nisam mogao emocije savladati. On je sve vrijeme bio jako bezobrazan i morao sam reagovati”, ispričao je Helez.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.