6.7.2023. 18:29
0
Hadžikadić: Ako Čović upravlja Federacijom, a Dodik Rs-om, ko upravlja Bosnom i Hercegovinom?
Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić oglasio se saopštenjem nakon što je danas sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH prekinuta zbog nemogućnosti usvajanja dnevnog reda.

"Razlog je, kažu, to što nije bilo kvoruma za sastanak Komisije za izbor i imenovanje, zbog čega nisu mogli biti dostavljeni materijali.

Hajde da malo analiziramo rad zakonodavne vlasti FBiH:

• Prošli mjesec sjednica nije ni održana, a plate parlamentarcima su isplaćene;

• I ova sjednica je sazvana da bi kandidat na kojem insistira HDZ bio izabran za sudiju Ustavnog suda;

• Sjednica je prekinuta nakon 4 i po sata jer nisu mogli usvojiti dnevni red;

• Većina za odluku u vezi sudije Ustavnog suda izgleda da ne postoji;

• Da bi se o kandidatu moglo glasati, iznad spomenuta komisija ga mora predložiti;

• Komisija ne može da se sastane jer nema kvoruma;

• Komisija nema kvoruma jer je objavljeno, ako nema dovoljno ruku za odluku, da će vladajuća koalicija smijeniti članove koji se protive trenutnom prijedlogu HDZ-ovog kandidata.

Zaključak: Trojka će uraditi sve da bi HDZ-u dala što želi. A da zaista žele biti promjena, znali bi da pravosuđe mora biti neovisno od politike i da pozicije sudija ne smiju biti predmet trgovine pozicijama i kompromisa.

Međutim, ovaj proces daje pravo jednoj političkoj stranci na izbor, bez obzira na sposobnosti, struku i regularan proces.

Ako je Čoviću i HDZ-u dato da upravljaju Federacijom BiH, a Dodik i SNSD apsolutno vladaju političkom scenom Rs-a, šta mislite ko upravlja Bosnom i Hercegovinom", saopštio je Hadžikadić.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.