7.7.2023. 20:38
0
Narkodilerima četiri godine robije: Zaplijenjeno gotovo 600 kilograma skanka
Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH je u predmetu Frano Gavranović i drugi donijelo drugostepenu presudu i optuženima izreklo kaznu zatvora od po dvije godine za neovlašteni promet droge.

UVAŽENA ŽALBA

Vijeće je nakon održane javne sjednice donijelo presudu kojom su odbijene kao neosnovane žalbe branilaca optuženih Frane Gavranovića i Duška Simikića, dok je djelimično uvažena žalba Tužilaštva BiH u odnosu na osuđujući dio prvostepene presude, koja je preinačena u dijelu odluke o krivičnopravnoj sankciji, tako da je optuženima, na osnovu istog zakonskog propisa, izrečena kazna zatvora od po dvije godine.

- Uvažena je žalba Tužilaštva BiH na oslobađajući dio presude u odnosu na optuženog Adisa Velagića, te je prvostepena presuda u tom dijelu ukinuta i određeno je održavanje pretresa pred Vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH, navodi se u presudi.

Prvostepenom presudom od 1. novembra prošle godine optuženi Gavranović i Simikić proglašeni su krivim da su počinili krivično djelo neovlašteni promet droge i Sud im je izrekao kazne zatvora od po jednu godinu. Istom presudom je Velagić oslobođen optužbe jer nije dokazano da je počinio navedeno krivično djelo.

Gavranović i Simikić su uhapšeni u akciji SIPA u martu 2019. nakon što je na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška zaplijenjena kamionska pošiljka skanka u količini od gotovo 600 kilograma, što je tada bila jedna od najvećih zapljena droge.

PREVOZ OBUĆE

Policija je tada zaustavila kamion privatne firme iz Bugojna, a koji je prema carinskim deklaracijama prevozio obuću iz BiH u Njemačku. Tom prilikom uhapšena su dva vozača kamiona Frano Gavranović i Duško Simkić, koji su se branili šutnjom, prenosi Oslobođenje.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.