20.6.2023. 18:11
0
Slučaju ubistva Damira Ostojića: Srećko Trifković opet na slobodi
Republičko tužilaštvo Republike Srpske obustavilo je istragu koju je u slučaju ubistva Damira Ostojića Šijana mjesecima vodilo protiv Srećka Trifkovića, Stefana Samardžije i Miloša Obradova, potvrđeno je za Oslobođenje u ovoj pravosudnoj instituciji. Navode da je ova odluka uslijedila jer “nije bilo dovoljno dokaza da su osumnjičena lica učinila navedena krivična djela”.

NOVI IZVJEŠTAJ

Istraga je, pojasnili su, obustavljena još u februaru ove godine.

- Ukoliko Tužilaštvo naknadno pribavi nove dokaze koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da su oni učinili krivično djelo, istraga može biti ponovo otvorena. U odnosu na krivično djelo teška krađa, a koje se odnosi na otuđenje vozila Škoda Octavia i dalje stoje osnovi sumnje da su Srećko Trifković i ostala osumnjičena lica učinili ovo krivično djelo. Kako ovo tužilaštvo nije nadležno za gonjenje učinilaca krivičnog djela teška krađa, predmet je u navedenim dijelu dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo kao stvarno i mjesno nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, pojasnili su u Tužilaštvu te istakli da istraga u slučaju ubistva Ostojića i ranjavanja njegove supruge Sandre Jošić traje i dalje.

Naime, Trifković se tereti da je 26. na 27. juli 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, ukrao vozilo Škoda Octavia, vlasništvo D. A. iz Münchena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Navodno je i Trifković bio među osobama koje su koristile aplikaciju Sky, ali do sada zvanične potvrde o tome nije bilo

Samardžija i Obradov su 31. jula 2018. godine to vozilo prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu sve do 5. septembra 2018, kada su sva trojica, u dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojića i Sandre Jošić, u koje je iz zasjede pucano 5. septembra 2018. godine. Na par je pucano iz vatrenog oružja dok su se automobilom vraćali kući.

Advokatica Srećka Trifkovića Tanja Savić podsjeća da je njen branjenik, pored ovoga, u pritvoru bez osnova bio u slučaju koji se vodio zbog ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

- On je nakon devet mjeseci provedenih iza rešetaka, u oba slučaja, pušten na slobodu. Za to vrijeme on je dobio dijete koje nikako nije viđao. Zbog svega je odlučio da tuži Republiku Srpsku i Federaciju Bosne i Hercegovine, kako bi naplatio načinjenu mu štetu, pojasnila je Savić za Oslobođenje.

Trifković je odranije poznat policiji i pravosudnim organima. Privođen je i osuđivan zbog krađe vozila i iznuda. Bio je jedan od optuženih u predmetu Šetač zbog krijumčarenja droge, ali je oslobođen. Trenutno mu se sudi u predmetu Volan.

Kriminal
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.