11.7.2023. 15:52
0
Zadić: Genocid u Srebrenici podsjetnik šta se može dogoditi kada zavlada mržnja
FOTO: N1
Austrijska ministrica pravde bh. porijekla odala je na Instagramu počast žrtvama genocida u Srebrenici, te navela da ovaj strašni zločin služi kao "podsjetnik na ono što se može dogoditi kada mržnja i huškanje zavladaju našim društvom".

“Prije tačno 28 godina, 11. jula 1995. godine, tamo su brutalno i sistematski ubijena 8.372 muškarca i dječaka isključivo zbog svoje vjere, imena ili etničke pripadnosti. Najveći ratni zločin u Evropi od Drugog svjetskog rata je zastrašujući podsjetnik na ono što se može dogoditi kada mržnja i huškanje zavladaju našim društvom. Za ono što se može dogoditi ako se naše društvo podijeli. Za ono što se može dogoditi kada se čitave grupe dehumaniziraju zbog vjere ili etničke pripadnosti“, napisala je Zadić, prenosi N1.

“Mi se prisjećamo, kako bi osigurali da se takvi zločini nikada ne ponove. Pamtimo, kako bi se suprotstavili kada mržnja i uznemirenost ugroze naš miran suživot“, dodala je ona.

Brojne delegacije iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta su danas u Potočarima. Uoči dženaze, odali su počast Srebreničanima ubijenim u genocidu, poklonili se i ostavili cvijeće na spomen-obilježju.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.