12.7.2023. 14:06
0
Mostarci o vrućinama: “Ne može se disati, Sladić je sve pogodio”
FOTO: N1
Tačno u podne živa na gradskom termometru u Mostaru dosegla je temperaturu od 37 stepeni. Uprkos velikim vrućinma, na ulicama grada veliki broj građana i turista, koji uz šešire, lepeze, kišobrane i ostale rekvizite obavljaju svoje svakodnevne obaveze ili pak uživaju u razgledanju grada.

“Takav je dan, 36 stepeni je trenutno, malo sokić, voda, malo u hladovinu , malo se umijem i to je to”, kazao je jedan građanin.

Drugi sagovornik kaže da je teško i da se “ne može disati.”

“Bez klime crkavanje i tropske noći što je mali Sladić najavio, baš je pogodio. Pričam sa ženom, sad ćemo ići na bazen barem do šest sati”, dodaje - prenosi N1.

Iako nisu izloženi direktnoj sunčevoj svjetlosti, jednako vruće je radnicima za roštiljom, no posao kažu ne smije ispaštati.

“Jedva izdržavamo, ali moramo se izboriti, sezona nam je počela i gledamo da izdržimo, ništa drugo. Znamo da su ovdje paklene vrućine, ali izdržat ćemo, a uz roštilj sve je puno teže”, kazao je radnik u ćevabdžinici.

No ima i onih kojima visoke temperature gode, pa im rashlađenje, kažu, nije ni potrebno.

“Nikako se ne rashlađujem, baš mi godi vrućina i prije se živjelo bez klima uređaja i bez ovih čuda pa smo bili zdraviji”, poručila je Mostarka.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.